SKUESPILLER: Ron Perlman har hatt mange store roller de siste årene.
SKUESPILLER: Ron Perlman har hatt mange store roller de siste årene. Foto: Gregg DeGuire/Getty Images/AFP

«Sons of Anarchy»-stjerne i absurd Twitter-krig: Nå må han betale over 475.000 kroner

Ron Perlman (70) i munnhoggeri med flere amerikanske politikere.

Hollywood-skuespiller Ron Perlman, kjent fra blant annet «Hellboy», «The Name of the Rose» og «Sons of Anarchy», har utfordret den republikanske senatoren Ted Cruz til en brytekamp.

Han ønsker å donere 50.000 dollar (rundt 475.400 norske kroner) til Black Lives Matter for å markere anledningen.

– To idioter

Det hele startet med en Twitter-feide mellom Perlman og republikaneren Matt Gaetz, og diskusjonen handlet om at det amerikanske fotballandslaget har fått tillatelse til å knele under nasjonalsangen.

Avgjørelsen om å la spillerne få knele, skjedde i kjølvannet av de store rasisme-protestene i USA. Det å knele under nasjonalsangen har blitt en måte å vise at du støtter «Black Lives Matter»-bevegelsen, og har tidligere ikke vært lov da enkelte mener det er respektløst å ikke stå under hymnen.

Donald Trump har uttalt at han ikke ønsker å se på amerikansk fotball lenger, på grunn av dette. Det samme har Gaetz, som twitret følgende:

«Jeg vil heller at USA ikke skal ha et fotballandslag, enn at de har et lag som ikke står under nasjonalsangen. Du burde ikke få spille med flagget på brystet hvis du ikke reiser deg når flagget heises.»

Dette fikk Perlman til å rase, og han svarte:

«Det amerikanske fotballaget ringte, og gjett hva: De sa at de ikke kunne gitt mer f**n i hva to idioter som dere tenker», skrev Perlman og tagget både Donald Trump og Matt Gaetz.

Gaetz svarte på tweeten, og skrev:

«Denne krigeren for afroamerikanskes rettigheter hadde ikke noe problem med å spille den hvite høyreekstreme lederen av en motorsykkelgjeng i Hollywood.»

Hvorpå Perlman svarte:

«Jepp, det er sant! Det er givende å spille drittsekker på TV. Si meg, sir, hvordan er det egentlig å være en?»

For lesere som ikke har sett Sons of Anarchy, referer de til karakteren «Clay Morrow» som Perlman spilte i serien.

STJERNER: Perlman spilte mot Charlie Hunnam i Sons of Anarchy.
STJERNER: Perlman spilte mot Charlie Hunnam i Sons of Anarchy. Foto: STELLA Pictures/ddp/Baxter

– Styggeste politikeren

De to diskuterer frem og tilbake, før Perlman plutselig poster et bilde av republikaneren Jim Jordan og skriver:

«PS: Du er heldig på grunn av denne fyren, Matt. Hadde det ikke vært for han, hadde du vært den styggeste politikeren».

På dette tidspunktet hiver også den amerikanske senatoren Ted Cruz seg inn i diskusjonen, og skriver:

«Hør her, Hellboy. Du er tøff i trynet når du har Hollywood-sminke og stuntmenn. Jeg vedder likevel 10.000 dollar, til en veldedighetsorganisasjon du velger, på at du ikke hadde holdt i ti minutter i bryteringen med Jim Jordan. Er du med? Eller sier kommunikasjonsrådgiveren din at det er for risikabelt?»

Perlman svarer at denne feiden burde handle om han og Cruz, og at han heller vil donere 50.000 dollar av sine egne penger til #BlackLivesMatter, enn at Cruz bruker skattebetalernes penger til veddemålet. Da svarte sistnevnte:

«Jeg skjønner det, du er rik. Men du er tydeligvis pinglete. Du virker redd for å bryte mot Jordan (som du fortsetter å fornærme). Takler du ikke dette, må du ha en manikyr?»

Den hittil siste tweeten er fra Perlman, hvor han skriver at Cruz bare kan gi ham tid og sted, så skal de møtes. Han drar også inn senator Mitch McConnell i den siste tweeten.