USIKKER: US Open går som normalt, men det er ikke sikkert vi får se Serena Williams i New York. Her fra Australian Open i januar.
USIKKER: US Open går som normalt, men det er ikke sikkert vi får se Serena Williams i New York. Her fra Australian Open i januar. Foto: Greg Wood

US Open: Uten publikum og kanskje også uten stjernene

Grand Slam-turneringen US Open skal ifølge amerikanske medier spilles i august som planlagt, men uten publikum til stede. Kanskje også uten Serena Williams.

Det er forventet at det amerikanske tennisforbundet vil gå ut med avgjørelsen senere i uken, opplyser anonyme tenniskilder til New York Times. Ifølge avisen vil arrangementet gå uten publikum på tribunene, men man venter fortsatt på myndighetenes godkjenning.

Også ESPN melder at turneringen skal spilles for tomme tribuner.

Planene støttes av både mennenes og kvinnens internasjonale tennisforbund, ATP og WTA.

– Serena ville elsket å spille

En som kanskje er mer positivt innstilt til å gjennomføre US Open, er Serena Williams. 38-åringen sleit med skader gjennom 2019-sesongen, men skal se frem til å spille og forhåpentligvis vinne turneringer igjen.

– Hun ville elsket å spille. Hun har definitivt returnert til tennis for å vinne Grand Slam-turneringer. Det er målet hennes, forteller Williams trener Patrick Mouratoglou til BBC.

Likevel kan ikke treneren garantere at Williams vil spille.

– Det kommer til å være mange restriksjoner, og jeg er nødt til å snakke med henne for å høre om hun kommer til å klare å akseptere og håndtere disse.

Ifølge BBC skal en av restriksjonene innebære at hver utøver får reise med kun én annen person. Den gresk-franske treneren sier at det kan by på problemer for Williams. Hun foretrekker nemlig å ha med seg datteren sin på reise.

– Jeg kan ikke forestille meg at hun skal være uten datteren sin i tre uker. Så det kan være hun har med seg en annen trener til US Open, en som er litt yngre enn meg, sier Mouratoglou spøkefullt.

Kritikk fra flere hold

Serena Williams er ikke den eneste som kan gå glipp av turneringen som følge av restriksjoner. Den australske tennisrebellen Nick Kyrgios reagerte umiddelbart med kraftig kritikk av arrangørene på Twitter.

– Folk som bor i USA vil selvsagt presse på for å gå gjennomført The Open. Selvopptatte. Jeg skal ha vernedrakten klar, for når jeg reiser fra Australia må jeg to uker i karantene før jeg kan returnere, skrev han.

Verdensener Novak Djokovic har vært kritisk til planene, og den regjerende US Open-vinneren Rafael Nadal har også sådd tvil om at turneringen kan gjennomføres under rådende omstendigheter.

New York har vært den hardest rammede byen i USA av koronaviruset, men arrangørene håper at turneringen skal kunne spilles i en eller annen form.

Det amerikanske tennisforbundet har dessuten gått med planer om å flytte Masters-turneringen fra Cincinnati til New York som en oppvarming til US Open. De fleste spillerne vil da måtte tilbringe fire uker på et flyplass hotell og vil ikke få adgang til Manhattan. De vil dessuten ha begrenset tilgang til sitt vanlige støtteapparat.

Internasjonal tennis er foreløpig utsatt til slutten av juli på grunn av koronapandemien. US Open skal etter planen gå fra 31. august til 13. september på Flushing Meadows i New York.