FORSVANT: Tre år gamle Madeleine McCann forsvant fra en ferieleilighet på Algarvekysten i Portugal i 2007
FORSVANT: Tre år gamle Madeleine McCann forsvant fra en ferieleilighet på Algarvekysten i Portugal i 2007 Foto: Sang Tan

Hevdet McCann-foreldrene skulle få skrekkbeskjeden - slik svarer de

I et brev til Madeleine McCanns foreldre skriver den tyske etterforskningslederen at det finnes konkrete bevis for at datteren er død. Foreldrene sier de aldri har mottatt et slikt brev.

Den tyske statsadvokaten Hans Christian Wolters, som etterforsker den 13 år gamle forsvinningen av Madeleine McCann i Portugal, har skrevet et brev til jentas foreldre Kate og Gerry McCann, melder britiske Sky News.

I brevet skal det stå at Wolters sitter på «konkrete bevis» for at datteren deres er død, men statsadvokaten skriver at han ikke kan fortelle om disse bevisene uten å sette hele etterforskningen i fare.

Foreldrene til jenta sier i et uttalelse at de aldri har mottatt et brev fra etterforskningslederen som beviser at datteren er død.

– Falskt

På nettsiden Findmadeleine.com skriver de at det har vært mange unøyaktige historier i mediene om saken.

– Den mye omtalte saken om at vi har mottatt et brev fra tyske myndigheter hvor det sies at de har bevis på at Madeleine er død er falskt. Som mange uberettigede historier i mediene, har dette ført til unødvendig angst blant venner og familie og igjen forstyrret livene våre, skriver de i en uttalelse.

Videre understreker Kate og Gerry McCann nok en gang at de ikke kommenterer den løpende etterforskningen av saken.

– Vi har ikke en talsperson for familien, ei heller betaler en advokat. Uttalelser som har blitt formidlet til mediene har ikke kommet fra oss med mindre det har blitt publisert på vår nettside, skriver de videre.

Mann mistenkt

For to uker siden ble det kjent at en 43 år gammel tysk mann, som er identifisert som Christian Brückner av britiske og internasjonale medier, er mistenkt for bortføringen og det sannsynlige drapet. Han skal ifølge The Times stille seg uforstående til siktelsen og vil nekte å la seg avhøre av politiet med mindre de har nye bevis som knytter ham til saken.

Til The Daily Mail som følger den tyske etterforskningen i Braunschweig tett, uttalte Wolters mandag at han ennå ikke engang hadde delt avgjørende bevis med politiet i Storbritannia eller i Portugal, hvor saken også er under etterforskning.

– Vi har vært helt klare på at vi etterforsker en drapssak, og at vi har bevis for det. Jeg kan forstå foreldrenes smerte – og at de vil ha utløp for den – men det er bedre for dem at vi kan etterforske saken fullt ut, sier Wolters.