STATUE: Demonstrantene ønsket å rive ned statuen av den brutale erobreren Juan de Onate.
STATUE: Demonstrantene ønsket å rive ned statuen av den brutale erobreren Juan de Onate. Foto: Adolphe Pierre-louis

Flere militsmedlemmer arrestert etter skyting under demonstrasjon

En person ble skutt da demonstranter prøvde å rive ned en statue i byen Albuquerque i New Mexico i USA.

Natt til tirsdag fortsatte de voldsomme protestene i USA. I byen Albuquerque i delstaten New Mexico ble en mann skutt og kritisk skadet

Tåregass

En video på twitter viser de dramatiske scenene da skuddene blir avfyrt.

Flere lokale aviser og medier skriver at en 31 år gammel mann er arrestert og en mann ligger på sykehus med kritiske skader.

31-åringen som er arrestert, er Stephen Ray Baca, som tidligere stilte som kandidat til bystyret i Albuquerque.

Skytingen skjedde mens demonstranter prøvde å rive ned en statue av erobreren Juan de Oñate i gamlebyen, skriver den lokale kanalen Kob5.

Politiet ankom raskt stedet og brukte tåregass for å få kontroll på stedet. I en pressemelding skriver politiet at de har pågrepet flere bevæpnede personer som skal ha vært involvert i skytingen.

Milits

De arresterte tilhører en væpnet høyre-ekstrem milits kalt New Mexico Civil Guard. Flere videoer av protesten på twitter, viser tungt væpnede menn som står blant demonstrantene og provoserer åpenlyst.

Guvernøren i New Mexico, Michelle Grisham, fordømte de væpnede mennene:
– Jeg er sjokkert og forferdet over meldingene om vold under protesten mandag. De tungt væpnede individene som dukket opp var der for en grunn, for å true demonstrantene. Å true befolkningen i New Mexico med våpen og en underliggende trussel om vold, er uakseptabelt

Juan de Oñate er svært kontroversiell i sørvestlige USA, han ledet flere enorme massakrer mot urbefolkningen, blant annet bestemte han at menn over 25 skulle få en fot kappet av.