GULLGUTT: Erling Braut Haaland kan vinne pris.
GULLGUTT: Erling Braut Haaland kan vinne pris. Foto: Martin Meissner

Utroper Haaland som favoritt til prestisjepris

Kan bli den nye «Golden Boy».

Erling Braut Haaland er blant de 100 nominerte til TuttoSports europeisk gullgutt - en kåring av den beste spilleren under 21 år i europeisk fotball.

Mediet har selv tro på nordmannen.

– Med sine 14 mål på 15 kamper i sin nye Borussia Dortmund-trøye er nordmannen Erling Haaland i beste startspor, skriver de i presentasjonen.

Samtidig påpeker de at mye kan endre seg, og at dersom Dortmund ikke vinner noen ting, hva er da målene verdt?

Samtidig nevner de Haalands lagkamerat Jadon Sancho, Barcelonas Ansu Fati og Real Madrids brasilianske duo Vinicius og Rodrygo som de største utfordrerne.

Tidligere vinnere inkluderer navn som Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fabregas, Paul Pogba, Raheem Sterling og Kylian Mbappé.

Svenske Dejan Kulusevski, Parma, er den eneste andre nordiske representanten på årets liste, som skal justeres ned til 20 spillere i høst av en jury på 40 internasjonale journalister.

I fjor var Haaland blant de 20 siste kandidatene til prisen som Benficas João Felix, nå i Atlético Madrid, vant.

Borussia Dortmund har flere enn Haaland på listen. Giovanni Reyna, Jadon Sancho og Sergio Gomez er alle på listen, som også har 21 spillere fra Premier League-klubber.

Chelsea har fire spillere (Faustino Anjorin, Ethan Ampadu, Billy Gilmour, Callum Hudson-Odoi) på listen, mens Arsenal, Liverpool og Manchester United alle har tre.

Juventus er klubben med flest spillere: hele fem stykker blant de hundre er under kontrakt med Torino-klubben.

Sjekk hele listen hos TuttoSport.