SLETTET: Mikkel Diskerud slettet tweeten etter at reaksjonene fra supporterne kom inn.
SLETTET: Mikkel Diskerud slettet tweeten etter at reaksjonene fra supporterne kom inn. Foto: BILDBYRÅN

«Mix» måtte beklage etter å ha hisset på seg sine nye supportere

Mikkel «Mix» Diskerud hisset på seg supporterne etter tweet. – Fullstendig uakseptabelt, sier Helsingborgs styreformann Krister Azelius

Lørdag signerte Mikkel «Mix» Diskerud (29) en låneavtale med den svenske klubben Helsingborg. Men allerede før sin første kamp for klubben klarte han å hisse på seg store deler av supporterne.

Etter at Helsingborg hadde tapt 0-3 mot nyopprykkede Varberg mandag kveld, tok den tidligere Stabæk-profilen til Twitter. Noe som ikke ble tatt godt imot av hans nye supportere.

– Vel, en positiv ting var at tre poeng ble vunnet av et lag som representerer vestkysten. Heia vestkysten, skrev Diskerud på Twitter.

En tweet som supporterne oppfattet som en hån mot klubben.

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med kommunikasjonsansvarlig Midhat Kuduzovic i Helsingborg, uten å lykkes.

Kort tid etterpå slettet Diskerud tweeten, da hadde den allerede blitt spredd av mange og Helsingborg-supporterne sparte ikke på kruttet mot nyervervelsen.

– Humor når laget man tilhører taper 3-0? Jeg driter i om han liker IFK Göteborg, men han representerer Helsingborgs IF og da bør han oppføre seg profesjonelt, skriver en av supporterne på Twitter.

– Snakk om å svikte sine lagkamerater og gjøre klubben til latter, skriver en annen.

– Du kan pakke sammen tingene tine og dra tilbake til ditt jævla elskede Göteborg. Dersom du noensinne tar på deg vår drakt er det det største sviket mot meg som medlem av Helsingborg noensinne, skriver en annen supporter.

Kort tid senere la Diskerud ut en beklagelse på sin egen Twitter-profil.

Styreformannen ber supporterne vise toleranse

– Tweeten er fullstendig uakseptabel, sier styreformann Krister Azelius til Fotboll Skåne.

Azelius sier videre at klubben har vært i kontakt med Diskerud.

– Vi på innsiden av klubben er like overrasket som andre av tweeten. Jeg personlig kjenner ikke Diskerud ennå, men å sende en slik tweet er ikke greit. Dersom dette var et forsøk på å være morsom, så var det ikke det i det hele tatt, sier styreformannen.

Azelius ber likevel supporterne ikke vende ryggen til Diskerud ennå.

– Vi har ikke råd til det. Vi behøver full støtte til alle spillerne, og jeg håper supporterne kan vise toleranse i denne saken, iallfall til vi har funnet ut hva som skjedde. Det er utrolig vanskelig å spille for Helsingborg om man ikke har supporternes støtte, sier han.

29-åringen er eid av Manchester City og har tidligere spilt to perioder for Helsingborgs rival IFK Göteborg.

I vinter trente han med Stabæk etter at låneavtalen med Ulsan Hyundai gikk ut.