Dennis «dennis» Edman har signert for Apeks.
Dennis «dennis» Edman har signert for Apeks. Foto: Dreamhack

Henter inn tidligere toppspiller:
– En stor dag for norsk Counter-Strike

Etter en vellykket prøveperiode signerer Apeks den tidligere toppspilleren Dennis «dennis» Edman.

Mandag ble det klart at Apeks har signert svenske Dennis «dennis» Edman på permanent basis.

Svensken har figurert som reserve siden Haakon «Radifaction» Tholo ble benket tidligere i vår. Da var laget nære med å kvalifisere seg til BLAST Showdown. Da tapte de mot Finske Ence som tok seg hele veien til finaleuken og som spiller mot FaZe og norske «rain» i kveld.

Se Blast Spring finals: FaZe - Ence på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo kl 19:00

Den meritterte svensken har tidligere spilt for internasjonale klubber som Fnatic, Ninjas in Pyjamas og LGB.I en pressemelding klubben har sendt ut forteller svensken følgende.

– Jeg valgte Apeks da det finnes mye potensiale i laget. Sultne spillere som fungerer kjempebra sammen og stemningen er gull når man spiller. Jeg har vært med på mange lag i både Counter-Strike og Valorant som har vært interesserte i min signatur. Valget var ganske enkelt da Apeks ikke bare har gode spillere, men også muligheten for meg å snakke svensk som er veldig positivt, sier Edman.

Etter det TV 2 erfarer har Edman signert en kontrakt ut 2020. Svensken kommer heller ikke til å flytte til Oslo, hvor resten av laget spiller sammen i Apeks lokaler.

Enkelt valg

Sportslig leder i Apeks, Anders Kjær forteller Edman har tilført mye bra til laget og at han primært kommer til å ha offensiv rolle, kjent som "entry fragger" i CS-verden, sammen med Sander «Grus» Nordeide Iversen.

– Det er klart at for oss er dette en enorm signering da han er en stor profil å få inn. Dette er en stor dag for norsk Counter-Strike, forteller Kjær.

Det betyr at når høstsesongen i Telialigaen sparkes i gang vil det være en tidligere Pro Leauge og I-Leauge vinner på serveren.

LES OGSÅ: – Merkelig at de er så uvant med kritikk at det blir baluba av en tweet

Daglig leder i Apeks, Denise Anfinnsen tror denne signeringen vil gjøre at laget løfter seg til det neste nivået.

– Det er helt klart at vi vil se en progresjon i resultater, men med ny lagoppstilling så tar det tid å spille seg varme. Det vil være en del stang ut, men forventningen er en oppovergående kurve. Helt konkrete mål holder vi på å sette i disse dager i dialog med laget og trener ettersom de har fått spilt sammen i en måneds tid nå.