ETTERLYST: Bildet FBI sendte ut etter at kunsthandler Inigo Philbrick stakk av.
ETTERLYST: Bildet FBI sendte ut etter at kunsthandler Inigo Philbrick stakk av. Foto: FBI

Etterlyst kjekkas-svindler funnet på stillehavsøy etter ni måneder

«Kunstverdenens Justin Timberlake», Inigo Philbrick (33), har vært på rømmen fra FBI siden oktober i fjor. Forrige uke ble han funnet på en bitte liten øy i Stillehavet.

Siden oktober i fjor har FBI lett med lys og lykte etter den svindelmistenkte kunstforhandleren Inigo Philbrick (33).

FBI mistenker at Philbrick svindlet kundene sine for minst 200 millioner kroner før hun plutselig forsvant med pengene deres.

Torsdag ble Philbrick, som på grunn av utseendet er blitt kalt «kunstverdenens Justin Timberlake», pågrepet på en liten stillehavsøy i Vanuato, skriver New York Times.

Philbrick er saksøkt av flere kunder som mener at de ble lurt trill rundt av sjarmøren. De påstår at han solgte det samme kunstverket til flere personer, samt misligholdt lån som var forsikret i kunstverk han ikke eide.

PÅ RØMMEN: Den røde ringen markerer den lille øygruppa Inigo Philbrick ble funnet på.
PÅ RØMMEN: Den røde ringen markerer den lille øygruppa Inigo Philbrick ble funnet på. Foto: Google Maps

Rundlurte rikmenn

Philbrick eier flere luksusleiligheter over hele verden, og eier et privatfly og flere titalls luksusbiler og -klokker.

Han har i en årrekke levd et liv i sus og dus etter å angivelig ha svindlet kunstinvestorer i USA og Storbritannia.

– Herr Philbrick valgte seg angivelig rike kunstinvestorer, solgte kunststykker han ikke eide, og spilte et spill med millioner av dollar med andre sine penger, sier FBIs assisterende direktør Bill Sweeney. i en pressemelding

– Du kan ikke selge mer enn hundre prosent eierskap av et enkelt kunststykke, noe Philbrick angivelig gjorde, i tillegg til andre svindler, skriver statsadvokat Geoffrey S. Berman.

Og:

– Da nettet begynte å snøre seg rundt ham, flyktet Philbrick angivelig fra landet. Nå er han i amerikansk varetekt og avventer en rettssak.

LUKSUSLIVET: Philbrick avbildet sammen med skuespiller Victoria Baker Harber på et Instagrambilde.
LUKSUSLIVET: Philbrick avbildet sammen med skuespiller Victoria Baker Harber på et Instagrambilde. Foto: Victoria Baker Harber

Philbrick risikerer en maksstraff på 20 år etter han angivelig svindlet kunder i perioden mellom 2016 og 2019.

Gikk på prestisjeskole

Philbrick er utdannet ved prestisjeuniversitetet Goldsmiths i London.

Han er sønn av kurator Harry Philbrick (62), som tidligere var direktør for Aldrich Contemporary Art Museum i Ridgefield i Connecticut.

I 2013 åpnet Philbrick et selvtitulert galleri i London, og slo seg deretter sammen med Jay Jopling og hans galleri White Cube i samme by.

Årene før Philibrick ble avslørt, opparbeidet han seg et stort navn blant kunstsamlere og -spekulanter, og åpnet gallerier i blant annet New York og Miami.

Før han ble saksøkt, ble han omtalt som en ekspert på verk av kjente kunstnere, som Rudolf Stingel, Wade Guyton og Christopher Wool.