Her blir Liverpool-unggutten liggende bevisstløs

Det gikk ordentlig galt tidlig i kampen mellom Mainz og Augsburg søndag.

Se situasjonen i Sportsnyhetene øverst.

Et drøyt kvarter ut i kampen tråkket Taiwo Awoniyi (22) til i en hodeduell. Nigerianeren skallet hodet med en Augsburg-spiller og gikk hodestups i gresset, tilsynelatende bevisstløs.

Awoniyi ble liggende livløs med ansiktet ned i gresset før han fikk medisinsk hjelp. Den Liverpool-utleide angriperen ble til slutt båret av banen med oksygenmaske og støttekrage rundt nakken.

Etter kampen opplyste Mainz at Awoniyi kun var bevisstløs en kort periode, og at han ble sendt til sykehus for observasjon.

– Han er bevisst og husker det som skjedde, sa Mainz-trener Achim Beierlorzer og bekreftet samtidig at Awoniyi har pådratt seg en kraftig hjernerystelse.

Nigerianeren har vært i Liverpool siden 2015, men har i tur og orden blitt utlånt til FSV Frankfurt, NEC Nijmegen, Royal Excel Mouscron og Gent, før han denne sesongen har spilt i Bundesliga for Mainz.

Og her har han blomstret den siste tiden. Mainz-direktør Rouven Schröder bekreftet nylig at klubben er i samtaler med Liverpool om en permanent overgang for 22-åringen.

Awoniyi skal i utgangspunktet returnere til Liverpool 30. juni, men Schröder ønsker å beholde angriperen.

– Jeg er veldig, veldig positiv til ham. Taiwo skuffer aldri. Han holder alltid hodet hevet, og har en unik vilje til å forbedre seg. Han er en skikkelig lagspiller, sier Schröder til Bild.

– Vi er i samtaler med Liverpool, og alt er åpent. Vi venter på å gjøre ferdig de siste kampene, og så får vi se hva som skjer.

Men Awoniyi selv har ikke gitt opp håpet om å slå gjennom i Liverpool. Overfor nettstedet Tribalfootball fortalte nigerianeren nylig at han er i jevnlig kontakt med klubben, og at han ønsker å vise hva som bor i ham.

Problemet er bare at 22-åringen enn så lenge ikke har fått arbeidstillatelse i England ...