ALVORLIG: En bobil og to personbiler var involvert i ulykken. Foto: Mats Grimsæth
ALVORLIG: En bobil og to personbiler var involvert i ulykken. Foto: Mats Grimsæth

To personer stabile etter front mot front-kollisjon – en person mistenkt

Seks personer ble fløyet med luftambulanse til St. Olavs hospital etter en frontkollisjon i Trøndelag lørdag. To av er alvorlig skadet, men stabile.

Ulykken skjedde på E6 sør for Støren i Trøndelag lørdag ettermiddag, opplyser politiet i en Twitter-melding. En bobil og to personbiler var involvert i ulykken.

Innsatsleder på stedet Håkon Flor sier til TV 2 at tre kjøretøy er involvert i ulykken, hvor to av dem har frontkollidert, en bobil og en personbil.

– Det er store skader bobilen og personbilen, sier han.

Først ble det meldt om fem personer som var involvert i kollisjonen, men ble senere endret til seks. Alle ble fraktet med luftambulanse til St. Olavs hospital.

Operasjonsleder Wenche Johnson forklarer til TV 2 at en personbil kom over i motsatt kjørefelt og traff bobilen.

– Bobilen mistet da kontrollen og kjørte inn i fronten på en personbil som kom bak bilen som kjørte over i feil felt, sier hun.

I bilen som traff bobilen i en frontkollisjon, satt det et par i slutten av sekstiårene. Johnsen sier at paret er alvorlig skadet, men at begge er stabile.

I personbilen som kom over i feil felt, er én person lettere skadet. I bobilen satt det tre personer, hvor en person er mindre skadet, ifølge Johnsen.

Johnsen sier til TV 2 at mannen som kjørte den personbilen som kom over i feil felt, har status som mistenkt. Både førerkort og mobiltelefon er beslaglagt.

Mannen er så langt ikke avhørt, men det er rutinemessig tatt blodprøve, skriver NTB.

Ble utført livreddende førstehjelp

Til NTB opplyser operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt om at det ble gjennomført livreddende førstehjelp på stedet, og alle nødetater inkludert brann bistod på stedet.

Politiet fikk melding om kollisjonen 12.42. Ulykken skjedde på en strak og oversiktlig strekning fem kilometer sør for Støren.

På grunn av skadeomfanget varslet politiet at veien kom til å bli stengt i lengre tid. Litt før klokken 14 var det allerede fire-fem kilometer med kø ved stedet.

Rett før klokken fire er veien fremdeles stengt.

Flor sier politiet vil foreta undersøkelser på stedet og etter hvert ta avhør av de involverte. Både politiets teknikere og Statens veivesens ulykkeskommisjon var på stedet for å foreta nærmere undersøkelser. Politiet har foreløpig ingen formening om hva som kan ha vært foranledningen til den kraftige kollisjonen.

– Vi har allerede tatt avhør av vitner som kan ha sett noe, opplyser han.

Ønsket kontakt med vitner

Politiet ønsker å komme i kontakt med et vitne som kan ha sett kollisjonen. Vitnet skal ha kjørt en blå BMW 320, i nordgående retning etter ulykken. De ber føreren om å kontakte nærmeste politimyndighet på telefon 02800.

Rett før klokken seks melder politiet på Twitter at føreren av bilen har tatt kontakt med politiet.