Marinert kylling med ananassalat

Med denne marinaden får du en saftig kylling, enten du steker den i en panne eller putter den på grillen.

Du trenger 600-700 g kyllingfilet til 4 personer. Kylling kan eventuelt byttes ut med svinefilet.

Marinade:

  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss mango chutney eller sweet chili
  • 2 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1 dl olje, nøytral
  • Grovmalt pepper

Ananas og melon og salat:

  • Melon, ananas, eventuelt mango
  • 1-2 vårløk
  • 2 ss finhakket rødløk
  • Eventuelt finhakket frisk rød chili
  • Frisk mynte, eventuelt frisk koriander
  • Saft og skall av 1 lime
  • 2-3 ss olivenolje

Slik gjør du:

Kyllingspiddene kan stekes i stekepanne/grillpanne eller på grill. Brukes trepinner til grilling, legg dem i bløt i 30-40 minutter.

Skjær kyllingfiletene i strimler og tre på spidd. Rør sammen ingrediensene til marinaden og pensle på kyllingspiddene.

Rens og del melon og ananas i terninger, finhakk vårløk, rødløk, eventuelt chili og frisk mynte. Bland lett sammen med saft og skall av lime og olje.

Stek kyllingspiddene i panne eller på grill.

Server med ris og eventuelt en dressing/saus med yoghurt. Smak til med sweet chilisaus eller mangochutney, lime og eventuelt frisk koriander.