Marinert kylling med ananassalat
Med denne marinaden får du en saftig kylling, enten du steker den i en panne eller putter den på grillen.
Du trenger 600-700 g kyllingfilet til 4 personer. Kylling kan eventuelt byttes ut med svinefilet.
Marinade:
- 2 ss soyasaus
- 2 ss mango chutney eller sweet chili
- 2 ts finhakket frisk ingefær
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 1 dl olje, nøytral
- Grovmalt pepper
Ananas og melon og salat:
- Melon, ananas, eventuelt mango
- 1-2 vårløk
- 2 ss finhakket rødløk
- Eventuelt finhakket frisk rød chili
- Frisk mynte, eventuelt frisk koriander
- Saft og skall av 1 lime
- 2-3 ss olivenolje
Slik gjør du:
Kyllingspiddene kan stekes i stekepanne/grillpanne eller på grill. Brukes trepinner til grilling, legg dem i bløt i 30-40 minutter.
Skjær kyllingfiletene i strimler og tre på spidd. Rør sammen ingrediensene til marinaden og pensle på kyllingspiddene.
Rens og del melon og ananas i terninger, finhakk vårløk, rødløk, eventuelt chili og frisk mynte. Bland lett sammen med saft og skall av lime og olje.
Stek kyllingspiddene i panne eller på grill.
Server med ris og eventuelt en dressing/saus med yoghurt. Smak til med sweet chilisaus eller mangochutney, lime og eventuelt frisk koriander.