Salat med laks og lune poteter

Det bugner av norske grønnsaker i butikkene. Til denne fristende salaten passer det godt med både laks, ørret og makrell.

Til denne salaten kan du bruke ovnsbakt ørret eller laks. Du kan også bruke varmrøkt laks, ørret eller makrell.

Dette trenger du:

  • 8-10 nye norske poteter
  • Ca. 400 g ørret eller laksefilet (skinn og benfri)
  • Frisk spinat eller hjertesalat
  • 1 bunt reddiker
  • Eventuelt noen tomater
  • Gressløk/dill

Dressing:

  • 1 ss grov sennep
  • 4 ss mild olivenolje
  • Saft og skall av ½ sitron
  • Salt

Slik gjør du:

Vask/skrubb potetene og kok knapt møre i saltet vann (de tåler litt salt). Pass på å ikke overkoke potetene, de kan gjerne ha en litt hard kjerne.

Dryss ørret/laksefilet med salt og pepper, legg i et ildfast fat og fordel over finhakket gressløk. Bak/stek i varm stekeovn 200 grader i 10-15 minutter, steketid avhengig av tykkelsen. Bedre litt lite stekt enn for mye stekt. Varmrøkt fisk er klar til bruk.

Pisk eller rist sammen ingrediensene til dressing.

Skyll av spinat /salat, del reddiker i båter eller skiver og legg i iskaldt vann (slik at de blir sprøe). Del kokte poteter i store biter og anrett på servering fat eller på porsjonstallerkener, sammen med fisk i biter og grønnsaker. Fordel over dressing.

Hvis du ønsker kan du også legge båter av kokte egg på salaten.