– Hvor hensynsløs og uansvarlig går det an å være?

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter ny og kontroversiell Twitter-melding fra USAs president Donald Trump.

I forrige uke ble en 75 år gammel mann dyttet av bevæpnet politi under en demonstrasjon i Buffalo i New York. Mannen falt bakover, og slo hodet i bakken.

Se video av hendelsen øverst i saken!

Han begynte å blø fra øret, og ble alvorlig skadet. Mannens advokat opplyser onsdag at klienten hans er ute av intensiven, men fortsatt innlagt på sykehus.

– Sjokkerende

Tirsdag publiserte president Donald Trump en Twitter-melding om hendelsen. Der hevdet han blant annet at det så ut til at mannen falt hardere enn han ble dyttet.

Trump skrev også at han mener 75-åringen er medlem av den antifacistiske gruppen Antifa, og at mannen prøvde å ødelegge politiets kommunikasjonsutstyr.

Reaksjonene på Twitter-meldingen har ikke latt vente på seg.

– Meldingen var sjokkerende. Jeg vil ikke anerkjenne meldingen som noe annet enn det, sier republikaner og Trump-kritiker Mitt Romney ifølge The Independent.

– Herregud

Alaskas republikanske senator Lisa Murkowski uttalte nylig at hun slet med hvorvidt hun skal stemme på Trump i høstens valg.

– Herregud. Hvorfor vil han gjøre situasjonen verre?, sa republikaneren.

Andre republikanere var derimot svært ordknappe om Trumps Twitter-melding.

– Jeg har ikke sett meldingen. Du forteller meg om den nå, men jeg leser ikke Twitter, jeg skriver bare meldinger der, sa Marco Rubio da han ble konfrontert av en CNN-journalist.

– Misbruker makten

Også opposisjonen har latt seg sjokkere av meldingen. Demokratenes leder i Senatet Chuck Schumer kaller anklagelsen fra Trump grunnløs, og sier presidenten burde returnere til bunkeren sin, som han ble fraktet til da det oppsto demonstrasjoner utenfor Det hvite hus.

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden beskylder Trump for å misbruke makten sin på samme måte som politibetjenten som dyttet 75-åringen over ende, og New Yorks guvernør Andrew Cuomo krever at presidenten beklager meldingen.

– Hvor hensynsløs og uansvarlig går det an å være? Han heller bensin på bålet. Vis litt anstendighet, vis litt medmenneskelighet og rettferdighet. Du er USAs president, sa Cuomo.