Sjokoladekake uten egg

Sjokoladekaken kan også gjøres melkefri og glutenfri. Det er rett og slett kaken for alle som liker kake!

Kaken kan gjøres melkefri ved å bruke soya eller rismelk eventuelt Gryr. For å få litt syre som i Kefir melk, tilsett 1 ss 7 % eddik. For glutenfri, velg det glutenfrie melet du liker å bake med.

Dette trenger du:

  • 9 dl hvetemel
  • 1 l kefir
  • 6 dl sukker
  • 5 ss kakaopulver
  • 1 ss natron
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ½ flytende Melange (med eller uten melk)*

Sjokoladeglasur:

  • 1 dl flytende Melange*
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 ss vaniljesukker
  • 400 g melis
  • 2-3 ss melk (som tåles), kaffe eller appelsinjuice

Slik gjør du:

Varm stekeovnen til 175 grader. Bland sammen det tørre til kaken i en bolle, tilsett flytende Melange og kefir og rør sammen til en klumpfri røre/deig.

Kle/dekk en langpanne (ca. 25x35 cm) med bakepapir. Hell røren/deigen i formen og stek midt i stekeovnen i 35-40 minutter. Avkjøl kaken for glasuren smøres over.

Glasur: Del fast Melange i biter, ha over i kasserolle og smelt uten å koke, trenger ikke være helt flytende, men myk.

Bland sammen det tørre i en bolle og tilsett flytende Melange og eventuelt kaffe/juice og visp sammen. Fordel glasuren over kaken. Dryss på strøssel og/eller kokos. Sett litt kjølig før servering.

* I samarbeid med produktplassering