Sjokoladekake uten egg
Sjokoladekaken kan også gjøres melkefri og glutenfri. Det er rett og slett kaken for alle som liker kake!
Kaken kan gjøres melkefri ved å bruke soya eller rismelk eventuelt Gryr. For å få litt syre som i Kefir melk, tilsett 1 ss 7 % eddik. For glutenfri, velg det glutenfrie melet du liker å bake med.
Dette trenger du:
- 9 dl hvetemel
- 1 l kefir
- 6 dl sukker
- 5 ss kakaopulver
- 1 ss natron
- 1 ss vaniljesukker
- 1 ½ flytende Melange (med eller uten melk)*
Sjokoladeglasur:
- 1 dl flytende Melange*
- 4 ss kakaopulver
- 1 ss vaniljesukker
- 400 g melis
- 2-3 ss melk (som tåles), kaffe eller appelsinjuice
Slik gjør du:
Varm stekeovnen til 175 grader. Bland sammen det tørre til kaken i en bolle, tilsett flytende Melange og kefir og rør sammen til en klumpfri røre/deig.
Kle/dekk en langpanne (ca. 25x35 cm) med bakepapir. Hell røren/deigen i formen og stek midt i stekeovnen i 35-40 minutter. Avkjøl kaken for glasuren smøres over.
Glasur: Del fast Melange i biter, ha over i kasserolle og smelt uten å koke, trenger ikke være helt flytende, men myk.
Bland sammen det tørre i en bolle og tilsett flytende Melange og eventuelt kaffe/juice og visp sammen. Fordel glasuren over kaken. Dryss på strøssel og/eller kokos. Sett litt kjølig før servering.
* I samarbeid med produktplassering