Kreta, Hellas 20040720. Badeliv p stranden i Kalives. Parasoller og solsenger.
Ferie, sommer,  turisme. Syden. Sydenturer.
Foto: Gunnar Lier / Scanpix
Kreta, Hellas 20040720. Badeliv p stranden i Kalives. Parasoller og solsenger. Ferie, sommer, turisme. Syden. Sydenturer. Foto: Gunnar Lier / Scanpix Foto: Gunnar Lier

Flere utsolgte fly til Syden i sommer

SAS og Norwegian har flere utsolgte fly til Syden i sommer, til tross for at UD fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land fram til 20. august

Reisebyråene har innstilt alle reiser før 20. august, men flyselskapene har flere utsolgte reiser til populære syden-favoritter før den tid, skriver Dinside.

Flyselskapene opplyser at de forutsetter at den reisende selv setter seg inn i råd fra norske myndigheter og restriksjonene i de ulike landene.

Men å bestille reise nå er forbundet med en viss risiko.

– Skulle reiserådet fortsatt være gjeldende ved avreise, dekkes ikke avbestillinger, og forsikringen vil heller ikke være gyldig på reisen dersom du drar, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Bibow Handeland i Europeiske Reiseforsikring.

Vekst på 31 prosent

– Det er fantastisk å se at pilene peker riktig vei igjen, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsjef i TUI, som nå får stadig flere bestillinger for høsten og vinteren:

– Vi har sett en vekst nå den siste uken på nesten 31 prosent, sammenliknet med uken før. Det er bestillinger til høstferien og høsten ellers - og det er stor interesse for reiser utover vinteren. Hellas er kjempepopulært til høsten, og Spania og Kypros. Til vinteren er det Kanariøyene som gjelder, sier Aspengren til TV 2.

Også Apollo merker stor interesse for reiser til høsten, særlig til land som har lik eller lavere smittegrad enn Norge:

– Vi får særlig mange forespørsler om Hellas og Kroatia. Dette er land som har lavere smittegrad enn hos oss, forteller Tonje Løkaas Fossum, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Apollo, til TV 2.

Neste sommer

En del reiselystne nordmenn har allerede begynt å planlegge sommeren 2021.

– Vi ser at reiser for neste sommer selger bedre enn de gjorde på samme tid i fjor, forteller Nora Aspengren i TUI.

Også Apollo har lagt ut reiser for neste sommer, og har har opplevd en økning av bestillinger.

– Det er fem ganger flere bestillinger til neste sommer enn vi hadde på denne tiden i fjor til årets sommer. Men det er jo tidlig, så det er selvfølgelig små tall foreløpig, sier Fossum.

(©NTB)