KLAR: Branns sportsdirektør Rune Soltvedt sammen med Ali Ahamada.
KLAR: Branns sportsdirektør Rune Soltvedt sammen med Ali Ahamada. Foto: Brann.no

Brann henter tidligere Ligue 1-keeper

SK Brann henter ny målvakt – og bekrefter at Ralf Fährmann er ferdig i klubben.

Keeperen Ali Ahamada (28) har signert en kontrakt med Brann som strekker seg ut 2020-sesongen.

Det bekrefter Brann tirsdag.

– Det er fantastisk å komme hit til en stor klubb og jeg gleder meg til å vise meg frem, sier Ahamada til brann.no.

Signeringen betyr samtidig at tyske Ralf Fährmann ikke vil returnere til Bergen, skriver klubben. Tyskeren ble hentet på et korttidslån fra Schalke 04, men fikk reise hjem til Tyskland da Eliteserien-starten ble utsatt på grunn av koronaviruset.

Ahamada kommer fra Kongsvinger, hvor han har spilt siden mars i fjor. Kontrakten gikk i utgangspunktet ut 1. juli, men Brann forteller at de er kommet til enighet med Obosliga-laget om at mannen fra Komorene slutter seg til bergenserne når overgangsvinduet åpner onsdag.

Dermed kan han bidra når Brann sesongåpner mot Haugesund onsdag 17. juni.

– Vi kom frem til en minnelig løsning med tanke på at Ali kun hadde en kort periode igjen av kontrakten, sier Kongsvingers sportssjef Espen Nystuen til kil.no.

Tidligere har målvakten spilt for Kayserispor i Tyrkia, og han har 133 kamper for Toulouse i den franske toppdivisjonen.

Ahamada trente med Brann på deres treningsleir på Kanariøyene i vinter, men partene ble ikke den gang enige om de personlige betingelsene.

– Vi har vært interessert i Ali lenge og er veldig fornøyde med at vi nå har fått til en avtale. Han er en klassekeeper som kommer til å begeistre, og vil styrke det allerede sterke keeperteamet vi har, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

Overfor BA legger ikke Soltvedt skjul på at de gjerne skulle signert en lengre kontrakt med den meritterte keeperen.

– Det var denne lengden vi fikk til i denne omgang, men han får jo en hel sesong. Dessuten er det jo fullt mulig at kontrakten blir forlenget på et senere tidspunkt, sier Soltvedt.