SENIORRÅDGIVER: Erik Loe er nå formelt en «seniorrådgiver» i NFF, etter å vært kommersiell direktør i forbundet tidligere. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix.
SENIORRÅDGIVER: Erik Loe er nå formelt en «seniorrådgiver» i NFF, etter å vært kommersiell direktør i forbundet tidligere. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix.

Degradert fotballtopp med ny rolle etter «Bjerketvedt-saken»

Erik Loe ble angivelig fratatt ansvar etter den mye omtalte saken med Josimar og generalsekretær Pål Bjerketvedt. Nå har han fått ny tittel - og neste uke skal saken diskuteres i fotballforbundets etiske komité.

– Neste møte er nå innkalt til 18. juni. Der vil vi blant annet diskutere rapporten om kvinnelige ledere i idretten, utfordringen med frafall i barne - og ungdomsidrett, og få en orientering om aktuelle saker, som Josimar-saken.

Det sier leder i etisk komité, Mina Gerhardsen, til TV 2, om saken som fortsetter, etter det TV 2 erfarer, å skape mye diskusjon i gangene på forbundskontoret på Ullevaal Stadion.

Loe: – Å ikke ha en tittel er lite tilfredsstillende

Som TV 2 skrev forrige uke, var det på fotball.no ført opp 13 personer under kommersiell avdeling i Norges Fotballforbund (NFF).

Erik Loe var da den eneste som ikke hadde en tittel.

Denne uken har det blitt endret. Nå står han oppført som «seniorrådgiver».

– Dette med tittel er ikke det viktigste i livet, samtidig som det å ikke ha en er lite tilfredsstillende. Siden jeg ikke skal jobbe med et spesifikt område eller del av faget, blir tittelen av generell karakter. Fint å ha det på plass, sier Loe til TV 2.

Loe var tidligere kommersiell direktør i NFF.

Dette er «Bjerketvedt-saken»

Bakgrunnen er at fotballtidsskriftet Josimar i forrige uke ble felt i PFU for ikke å ha gitt muligheten til samtidig imøtegåelse i en sak om et mulig OBOS-sponsorat av kvinnefotballen.

Det som derimot har skapt større utfordringer for Bjerketvedt, er et annet punkt. NFF klaget også Josimar inn for brudd på punkt 3.2 i Vær Varsom-plakaten.

Det handler om at man skal være kritisk i valg av kilder og kontrollere at opplysninger som gis er korrekte.

NFF fikk medhold i at dette skulle være unntatt offentligheten, men Josimar trosset dette «forbudet» og avslørte at det var nettopp Bjerketvedt som var kilden til saken - saken han så mente kildekritikken ikke var god nok på.

Josimar hevder at Bjerketvedt i en fortrolig samtale fortalte at en av hovedårsakene til at Erik Loe ble fjernet som NFFs kommersielle direktør var at han avviste en mulig sponsoravtale med OBOS knyttet til kvinnefotballen.

Pål Bjerketvedt skal ha beklaget dette internt. Onsdag bekreftet Svendsen at Bjerketvedt har tillit som administrasjonens øverste leder.

– Det stemmer jo at jeg har blitt fratatt ansvar, det er det ikke tvil om, men om det faktisk er på grunn av den saken eller noe annet vet jeg ikke, sa Loe forrige uke.

Det vakte oppsikt da Josimar forrige uke påstod at Bjerketvedt, i en fortrolig samtale med fotballtidsskriftet, fortalte at en av hovedårsakene til at Loe ble fjernet var at han avviste en mulig sponsoravtale med OBOS knyttet til kvinnefotballen.

– Timingen på dette er en ren forglemmelse

Ifølge nåværende kommersiell direktør Runar Pahr Andresen var det kun en «forglemmelse» som gjorde at Loe frem til nylig stod uten tittel.

– Vi ble gjort oppmerksom på at tittel ikke var blitt programmert inn på avdelingssidene, og dette har nå blitt rettet opp. Timingen på dette er en ren forglemmelse og oppgavene har vært som nevnt over siden 2019, skriver han i en e-post til TV, og fortsetter:

– Tittelen til Erik reflekterer oppgaver han har hatt over lengre tid. Erik Loe er meget erfaren og kompetent, og har blant annet drevet frem et solid strategisk arbeide rundt bærekraft i vår nye strategiplan. I tillegg er Erik sentral i prosjekter rundt blant annet merkevare. Før Covid-19-krisen var han også dypt involvert i å planlegge et omfattende prosjekt i forbindelse med vår potensielle EM-deltakelse for A-herrer sommeren 2020.