VONDT BLOD: Iljo Keisse (til venstre) og Fabio Sabatini var alt annet enn perlevenner.
VONDT BLOD: Iljo Keisse (til venstre) og Fabio Sabatini var alt annet enn perlevenner.

– Pisset i vaskeposen til lagkameraten

Nederlandske Fabio Jakobsen forteller om den bitre rivaliseringen innad i laget.

Ingen sykkellag har vunnet mer enn det belgiske laget Deceuninck-Quick Step de siste årene. Gjengen, som kalles «The Wolfpack», har dominert i alt fra vårklassikere til spurtetapper i Tour de France. I fjor var Julian Alaphilippe nær ved å vinne Tour de France sammenlagt, men innad i seiersmaskinen har det vært gnisninger.

Det forteller den nederlandske spurteren Fabio Jakobsen i podcasten De Polder.

Han forteller at forholdet mellom superspurterne Elia Viviani og Fernando Gaviria var spesielt dårlig. Duoen syklet sammen for Deceuninck-Quick Step i 2018. Skjønt, de syklet sjelden de samme rittene. Viviani og Gaviria hadde sine egne spurttog med egne opptrekkere.

Også blant duoens våpendragere var stemningen dårlig. Fabio Sabatini var en del av Vivianis spurttog. Iljo Keisse ledet Gavirias spurttog.

– Sabatini og Keisse mobbet hverandre. En gang plassert den ene en reke i vaskeposen til den andre. En annen gang pisset den ene oppi den andres vaskepose, sier Jakobsen.

Keisse har tidligere vært involvert i flere uheldige episoder. Han poserte på ufint vis da han tok bilde med en kvinnelig servitør i Argentina, noe som medførte at han ble kastet ut av Vuelta a San Juan.

Jakobsen forteller om en utbredt macho-kultur innad i laget.

– Det er litt som en apeverden, et hierarki. Vi er et lag fullt av haner. Det er virkelig en mannsdominert verden. Selv er jeg ikke en hane, tror jeg. Men jeg vil gjerne være det, sier Jakobsen.

I etterkant av podcasten har Jakobsen beklaget uttalelsene.

– I intervjuet fortalte jeg om det jeg trodde var humoristiske historier om hva som skjer i et profesjonelt sykkellag, men mine ord ble tatt ut av kontekst. De ble brukt på en måte jeg ikke mente. Jeg har pratet med de involverte partene, som har min dypeste respekt både som lagkompiser og konkurrenter. Jeg ser frem til å se og sykle med dem igjen snart. Jeg beklager oppstyret jeg har skapt, skriver han på Twitter.

PS! Verken Gaviria eller Viviani sykler for Deceuninck-Quick Step nå. Etter uttalelsene til Jakobsen la Viviani la ut et Instagram-bilde sammen med Gaviria med teksten «Venner vil forbli venner».

Se dette innlegget på Instagram

Friends will be Friends 😉

Et innlegg delt av Elia Viviani (@eliaviviani)