SUPERPAR: Florent Manaudou og Pernille Blume.
SUPERPAR: Florent Manaudou og Pernille Blume. Foto: Instagram/Pernille Blume

Stjernen fortviler: – Det er med gråtende hjerte at jeg forteller ham det

Superpar med bønn til Danmarks statsminister.

Danske Pernille Blume (26) og franske Florent Manaudou er det raskeste kjæresteparet i verden. I alle fall til vanns.

Blume vant 50 meter fri, svømmingens korteste og raskeste distanse, under OL i Rio. Manaudou vant samme øvelsen i London 2012, og tok sølv i 2016. Like raskt gikk det ikke å bli kjærester, men tidligere i år ble det offisielt at de to var et par.

Nå håper hun å få kjæresten med seg hjem til Danmark, men med innreiserestriksjonene er det ikke like lett. Det faller henne tungt for brystet.

VINNER: Pernille Blume med OL-gullet.
VINNER: Pernille Blume med OL-gullet. Foto: Erik Johansen

Vil ha frem meldingen
I et Instagram-innlegg merker hun statsminister Mette Frederiksen, og skriver: «Jeg håper inderlig du ser denne beskjeden.»

– Vi er mange som har kjærester/partnere/barn/ektefelle med mer i utlandet. Noen av oss har ikke sett partnerne våre på tre måneder eller mer. Vi hadde alle gledet oss til 15. juni, da det så ut til at vi kunne gjenforenes med vår elskede. Men i stedet ble det bestemt at det ikke vil være mulig før 31. august. Jeg forstår det ikke?

– For meg som danske er det med et gråtende hjerte at jeg forteller kjæresten min at han ikke kan bli med meg hjem, fordi vi i Danmark ikke anser partnere som en del av oss.

Hun mener det ikke burde vært forskjell på gift og ugift fordi «korona-viruset gir blaffen i det byråkratiske», og foreslår at kjærester og samboere kunne kommet inn i landet mot at de avla en negativ korona-test.

SØLV: Florent Manaudou med sølv i Rio.
SØLV: Florent Manaudou med sølv i Rio. Foto: Gabriel Bouys

– Bare ett eller annet som ga oss muligheter og håp, skriver hun.

Har vært sammen
Blume har i koronaperioden selv vært i Marseille, sammen med Manaudou, og har dermed ikke vært borte fra ham så lenge.

I kommentarfeltet påpeker hun at hun tar kampen for andre i lignende situasjoner

At folk fra Norge, Sverige, Finland, Island og Tyskland kan få lov til å reise til Danmark gjør det ekstra krevende for de med hjertet fast i folk fra andre steder, hevder hun.

– Jeg håper du forstår min frustrasjon, og jeg håper du prøver å sette deg inn i min og mange andre danskers situasjon hvor deres elskede bor i galt land. Jeg er sikker på at det samme savnet for deg i seks måneder borte fra dine barn og mann ville vært hjerteskjærende også for deg, skriver hun direkte rettet mot statsminister Mette Frederiksen.

View this post on Instagram

Kære @mette , Jeg håber inderligt du ser min besked. Tak for at passe på Danmark og tak for at gøre en stor indsats i kampen mod corona. Jeg ved det må have været en svær tid for dig. Det er måske endda endnu sværere nu hvor genåbningen er i gang og mange beslutninger skal tages, og i etaper. Jeg skriver til dig fordi der er noget ved den her genåbning som ikke giver mening for en masse af os danskere. Vi er mange som har kærester/partnere/børn/ægtefæller m.v. i udlandet. Nogle af os har ikke set vores partnere i 3 måneder eller mere. Vi havde alle glædet os til d. 15 juni, da der var udsigt til at vi endelig kunne genforenes med vores elskede. Men i stedet er det blevet besluttet at det ikke vil være muligt for os før sidste dag i August, nemlig d. 31. Jeg forstår det ikke? Du og regeringen er nervøse for, at udlændinge/turister kommer til Danmark og tager smitte med ind i landet. Det forstår jeg i princippet godt. Men når I åbner for lande som Norge, Tyskland og Island, så giver det ingen mening. De kan vel reelt også udgøre en smitte risiko? For mig som dansker, er det med et grædefærdigt hjerte at skulle fortælle min dejlige kæreste, at han ikke kan komme med mig hjem, fordi vi i Danmark ikke anser partnere som en del af os. Jeg skal også resonere for, at havde han været fra Tyskland og ellers intet havde at gøre med Danmark, så ville der ingen problemer være. Vi er mange som ingenting forstår. Hvis du og regningen er positive for at åbne grænsen for nogle lande, så flere tusinde turister kan rejse ind, hvorfor så ikke åbne for muligheder, os med partnere fra udlandet? Det kunne være mod forvisning af negativ corona test eller andet. Bare et eller andet der gav muligheder og håb. Det er ingen forskel ift. smitte om min kæreste har sit navn på min postkasse eller hvis et stykke papir sagde vi var gift. Corona og smitte af virus er ligeglad med det bureaukratiske. (Fortsættes i kommentar)

A post shared by Pernille Blume 🌸 (@pernilleblume) on