Festmat på primusen

Med noen enkle forberedelser hjemme kan du lage masse god mat på primusen. Her er oppskriften på to herlige ørretmåltider.

Vi ble med Anine Gutubakken Byles fra Norges Jeger- og Fiskerforening på tur. Disse oppskriftene er til fire personer.

Ørret er en fantastisk råvare som smaker helt herlig – spesielt nyfisket. Barna synes kanskje at det er ekstra gøy når middagen er pakket inn – som en liten forundringspakke til lunsj, og til middag vil stekte nudler med ørret bli turens vinner.

Ørret i folie med grønnsaker:

  • 0.5 rødløk
  • 0.5 rød paprika
  • 0.5 squash
  • 1 dl sitronsaft
  • 2 ss smør
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts tørket estragon
  • 1 dl olivenolje
  • 500 gr ørretfilet
  • Salt og pepper

Forberedelser hjemme:

1. Del løk og paprika i biter (ca. 2×2 cm), og squash i skiver. Ha det over i en boks.

2. Bland sammen smør, sitronsaft, salt, pepper og estragon, og rør det godt sammen. Ha det over i en boks.

På primusen:

1. Rens, fileter, fjern bein og skinn av ørreten og del den i middels store biter på cirka 2x2 cm.

2. Lag en pakke til hver person. Riv av fire firkanter aluminiumsfolie på ca. 20x20 cm. Pensle litt olivenolje på folien.

3. Legg ørretbitene og ca. 5 biter av hver av grønnsakene over på̊ hvert folieark.

4. Ha 1 ss av smørblanding på topp sammen med litt ekstra salt og pepper, og pakk folien sammen.

5. Legg porsjonspakkene i kjelen på primusen og sett på lokket. i ca. 10 min. Til grønnsakene er møre og ørreten akkurat er gjennomstekt.

Stekte nudler med ørret:

  • 700 gr ørret
  • 1 chili
  • 1 løk
  • 1 rød paprika
  • 150 gr sukkererter
  • 6 ss søt soyasaus
  • 1.5 dl t teryiakisaus
  • 3 ss sesamolje
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 fedd knust hvitløk
  • 2 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss olje
  • 200 gr eggnudler
  • 2 ss olje

Foreberedelser hjemme:

1. Del chili i tynne skiver, løk og rød paprika i tynne skiver og sukkererter i to. Ha det over i en boks.

2. Bland sammen søt soyasaus, teryakisaus, sesamolje, sesamfrø, knust hvitløk, salt og pepper, og ha det over i en boks.

På primusen:

1. Kok opp nudlene etter anvisning på pakken og sett det til side mens du forbereder resten.

2. Rens, fileter, fjern bein og skinn av ørreten og del den i middels store biter på ca. 2x2 cm.

3. Ha olje i kjelen på primusen og fres først grønnsaksblandingen som du forberedte hjemme på middels høy varme i et par minutter. Tilsett ørretbitene og senk varmen.

4. Sil vannet av nudlene og ha dem over i kjelen sammen med sauseblandingen du forberedte hjemme. Vend alt forsiktig sammen slik at saus, grønnsaker, nudler og ørret er godt blandet. Server med en gang.