PÅGREPET: De to mennene ble stanset i Bamble kommune etter en biljakt nord for Kragerø.
PÅGREPET: De to mennene ble stanset i Bamble kommune etter en biljakt nord for Kragerø. Foto: Kristoffer Isaksen / NTB scanpix

Politiet:

Menn pågrepet etter biljakt – tok kvinne som gissel og ranet henne

Politiet har pågrepet to menn etter en biljakt nord for Kragerø. I bilen var også kvinnen som mennene ifølge politiet har tatt som gissel og ranet med skytevåpen.

Meldingen kom til politiet klokken 18.15 søndag.

– Politiet fikk melding om væpnet ran av kvinne på en adresse i Kragerø. Hun fikk varslet en nabo, som ringte til politiet, sier politistasjonssjef Øystein Skottmyr til TV 2 søndag kveld.

Kvinnen ble overfalt i sitt eget hjem. Sent søndag sitter kvinnen, naboen og flere vitner i avhør. De to pågrepne vil bli avhørt mandag, opplyser Skottmyr.

Politiet rykket ut med flere patruljer og varslet samtidig Beredskapstroppen og Politiets helikoptertjeneste.

Etter en relativt kortvarig biljakt ble mennene klokken 18.54 stanset ved avkjørselen til Valle ved E18 i Bamble kommune.

I bilen var også kvinnen, som er fysisk uskadd, opplyser politiet.

– Det ble en dramatisk pågripelse med mye væpnet politi, der også en av gjerningsmennene ble bitt av en politihund, sier Skottmyr til TV 2.

De to pågrepne beskrives som kjenninger av politiet. De vil å bli fraktet til Grenland politistasjon og forsøkt avhørt. Heller ikke den fornærmede kvinnen er foreløpig avhørt.

– Videre gjenstår en del etterforskning, der vi blant annet skal oppsøke flere adresser og få samlet de trådene vi har, sier Skottmyr.

STOPPET HER: Bilen med de to gjerningspersonene ble stoppet ved Langrønningen i Bamble kommune. Kvinnen ble funnet uskadd i bilen.
STOPPET HER: Bilen med de to gjerningspersonene ble stoppet ved Langrønningen i Bamble kommune. Kvinnen ble funnet uskadd i bilen. Foto: Theo Aasland Valen