Svendsen og Rosted scoret i grunnserieavslutningen

Sander Svendsen (for OB) og Sigurd Rosted (for Brøndby) scoret hvert sitt mål da grunnserien i dansk superliga fotball ble avsluttet søndag.

Sander Svendsen scoret for OB i møte med Esbjerg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Rosted så ut til å ha berget poeng for Brøndby da han stanget inn 2-2 på et frispark borte mot Horsens, men hjemmelaget fikk seiersmålet da innbytter Peter Therkildsen nikket inn 3-2 på overtid.

Svendsen satte inn 2-0-målet i OBs 3-1-seier over Esbjerg, men Horsens' vinnermål sendte Odense-laget ned på 9.-plassen som etter alt å dømme gir en vanskeligere gruppe i sluttspillet.

Brøndby endte på fjerdeplass i grunnserien og skal fullføre sesongen med spill i mesterskapssluttspillet, mens OB på 9.-plass må belage seg på gruppespill i nedrykkssluttspillet (der de beste likevel får en sjanse til å spille om europaligaplass).

Knelte og vant

Grunnserievinner Midtjylland avsluttet med 1-0-seier borte mot Nordsjælland etter scoring av Sory Kaba rett før pause og tar med seg ni poengs luke til Ståle Solbakkens FC København inn i sluttspillet. Nordsjælland måtte avslutte med ti mann etter at norske Ulrik Yttergård Jenssen ble utvist med sitt annet gule kort i det 82. minutt.

Før kampen i Farum gikk samtlige spillere ned på kne for å markere støtte til Black Lives Matter-bevegelsen.

FCK halte i land 2-1-seier over Randers takket være tidlige scoringer av Mikkel Kaufmann og Jens Stage.

AaB til øvre sluttspill

AGF på tredjeplass vant også, 3-2 borte mot AaB, og endte ni poeng bak FCK igjen. Tidligere Sarpsborg-profil Patrick Mortensen scoret to av målene.

Nordsjælland og AaB tok de to siste plassene i sluttspillet.

Iver Fossum og hans AaB greide ikke å trygge 6.-plassen ved selv å ta poeng, men Randers var tre poeng bak og hadde så dårlig målforskjell at bare en storseier mot FCK kunne rokket ved rekkefølgen.