Obos-ansatte som demonstrerte, må i karantene

Ansatte i boligutvikleren Obos som var med på George Floyd-demonstrasjonene, blir av smittevernhensyn bedt om å holde seg hjemme fra jobb de neste ti dagene.

KARANTENE: Obos-ansatte som deltok på Geroge Floyd-demonstrasjonene må i karantene, sier selskapet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KARANTENE: Obos-ansatte som deltok på Geroge Floyd-demonstrasjonene må i karantene, sier selskapet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud

Det opplyser konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj til NRK.

– Jeg vil ikke gå inn i diskusjonen om uansvarlighet eller ansvarlig. Det var et brudd på smittevernreglene, og det sier seg selv at det har skapt en situasjon med økt risiko. Da må man i etterkant ta konsekvensene av det valget og praktisere karantenereglene, sier konsernsjefen.

Obos har 2.632 ansatte, hvorav 1.694 jobber i Norge, ifølge selskapets egne nettsider.

Etter drapet på afroamerikaneren George Floyd i Minnesota i USA i forrige uke har folk demonstrert over hele USA og i en rekke land verden rundt.

Opptil 15.000 mennesker fredag var samlet utenfor Stortinget i Oslo for å vise sin solidaritet med Black lives matter-bevegelsen. Også i andre norske byer har det vært markeringer.

(©NTB)