SYDENTILSTANDER: I løpet av neste uke vil sommerenvarmen igjen spre seg over landet. Her fra Kadettangen i Sandvika forrige helg.
SYDENTILSTANDER: I løpet av neste uke vil sommerenvarmen igjen spre seg over landet. Her fra Kadettangen i Sandvika forrige helg. Foto: Stian Lysberg Solum

Meteorologen med gladnyhet:

Sommervarmen er på vei tilbake

Etter regnet skinner solen – nå kommer meteorologen med en etterlenget gladnyhet.

Etter en uke preget av mye nedbør, smelting av ismasser og ras, kan folk over hele landet se frem til en uke med mye bra vær.

– Nå har vi hatt mye ustabilt vær over hele landet den siste uken, men det vil mest sannsynlig bli mye bedre i neste uke, sier vakthavende meteorolog i Storm Geo Roar Teigen.

Selv om temperaturen ikke er mye å skryte av i begynnelsen av uka, sier Teigen at sommertemperaturene vil komme inn mot helgen.

– Været er i bedring over hele Norge. Etter en uke med kjedelig vær, er det endelig gode nyheter å melde.

Grå start på uka

Værmessig vil det likevel ikke bli like fint i deler av landet, i starten av uka.

På mandag av kan det dukke opp spredte nedbørsbyger fra Finnmark i nord til Agder i sør. Ifølge Teigen er Vestlandet mest utsatt, men disse vil likevel være spredt og gi seg etter kort tid.

Ifølge Teigen vil temperaturene være litt unormalt lav.

– På mandag vil temperaturene være noe småkjølig til juni å være, men på Østlandet kan temperaturen bikke 20 grader, forteller han.

Tirsdag lysner det derimot til, og store deler av landet får finere vær.

– Det ligger et høytrykk i Norskehavet som vil bre seg østover og innover Skandinavia. Før høytrykket kommer vil det være mye bra vær i landet, men fra torsdag og fredag av vil det bli veldig fint vær, forteller Teigen.

Likevel kan det dukke opp en og annen regnbyge på Sørlandet som kommer fra andre kontinent.

Stigende temperaturer

Forrige helg var det sydentilstander flere steder i landet. Flere benyttet muligheten til å hente frem sommersandalene, og ta årets første bad. Ifølge Teigen kan vi vente oss nærmest en reprise på varmen fra pinsehelgen.

– Temperaturene vil stige, og for Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge vil det være flott vær gjennom hele helgen, sier han.

Her kan også temperaturene bikke over 20 grader.

I Sør-Norge vil det bli godt og varmt ifølge Teigen, men på Sør- og Østlandet kan det bli noe ustabilt vær i form av enkelte regnbyger.

– På Sør- og Østlandet blir det godt over 20 grader. Likevel kan det komme en og annen byge innover Sørlandet. Disse vil derimot passere fort.