STERK START: En revansjesugen Magnus Carlsen med solid innsats mot Jeffery Xiong. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STERK START: En revansjesugen Magnus Carlsen med solid innsats mot Jeffery Xiong. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sterk start for Magnus Carlsen i Clutch International

Magnus Carlsen virker revansjsugen etter semifinaletapet i Rapid Challenge og vant sine to første hurtigsjakkpartier mot Jeffery Xiong i Clutch International.

Carlsen møter den 19-årige amerikaneren i best av 12 hurtigsjakkpartier som skal avvikles over to dager, og turneringsformatet gjør at det skal mye til for å avgjøre før det går mot slutten siste dag, men verdensmesteren kunne knapt fått en bedre start.

I det første partiet spilte Carlsen med hvitt. Han kom under materielt da Xiong tidlig slo en springer, men han avslo muligheter for remis og spilte seg til et overtak som han omsatte i seier etter 59 trekk.

– En berg-og-dalbane av et sjakkparti, sa kommentatorene i Chess24-sendingen.

I det neste partiet så det lenge ut til å gå mot remis, men Carlsen viste styrke i sluttspillet og halte seieren i land etter 68 trekk.

Turneringen arrangeres av St. Louis Chess Club og har total premiesum på 265.000 dollar, rekord for en onlineturnering. Hver utslagsduell består av 12 hurtigsjakkpartier spilt over to dager, og for å bevare spenningen dobles poengene i de to siste partiene første dag, mens de tredobles i de to siste partiene siste dag.

(©NTB)