Foto: Ina Fassbender

– Det er godt noen holder ham igjen

Pappa Alfie Haaland forteller at Borussia Dortmund tar ingen risiko når det gjelder Erling Braut Haaland.

Erling Braut Haaland er ikke med i Borussia Dortmund-troppen som møter Hertha Berlin lørdag kveld.

I et intervju med Viasport gir pappa Alfie Haaland siste oppdatering om sin sønn.

– Status er at han er tilbake i trening. De synes det var litt tidlig at han skulle spille allerede i helgen og velger derfor å vente til neste uke, og det er vi godt fornøyd med, sier Alfie Haaland.

Erling Braut Haaland fikk en vridning i kneet i 0-1-tapet for serieleder Bayern München.

– Det viste jo seg at hadde trent mye og det vart litt overbelastning på diverse ting. Han hadde godt av en liten pause, så det passet helt perfekt, sier pappa Haaland.

Ifølge sin far hadde Erling Braut Haaland svært lyst å møte sine landsmenn Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i Bundesliga-oppgjøret lørdag kveld.

– Han sa det føltes godt. Han har veldig lyst til å spille. Det er litt frustrerende når du føler deg klar og har lyst til å score mål og vinne kamper med lagkameratene dine. Men det er godt noen holder igjen, de er veldig flinke i det medisinske apparatet i Dortmund. Han har jo lyst å spille selv med en halv fot, men det er godt det er noen andre som tar avgjørelsene, sier Alfie som forteller at sønnen er pigg til å bidra i de resterende kampene i Bundeliga-sesongen 19/20.

Etter 4-2-seieren over Bayer Leverkusen leder Bayern München tabellen med ti poeng ned til Dormund, før de gule og svarte har spilt hjemmekampen mot Hertha Berlin.

Etter lørdagens kamp gjenstår fire kamper der Braut Haaland kan pynte på Bundesliga-statistikken sin.

Dortmund møter Fortuna Düsseldorf, Mainz, Leipzig og Hoffenheim i de fire siste kampene.