Guro Reiten er kåret til årets spiller i WSL av nettstedet Goal-.
Guro Reiten er kåret til årets spiller i WSL av nettstedet Goal-. Foto: Carina Johansen

Nettsted kårer Reiten til årets spiller

Guro Reiten (25) er kåret til årets spiller i den kvinnelige toppserien i England av engelsk nettsted.

Chelsea-spiller Guro Reiten er kåret til årets spiller i WSL i en kåring gjort av det engelske nettstedet Goal.

Chelsea lå på andreplass da ligaen ble satt på pause, ett poeng bak Manchester City, men hadde én kamp mindre spilt. London-klubben ble likevel tildelt tittelen i WSL fordi avgjørelsen er tatt basert på poengsnitt per kamp.

25-åringen var en av dem med flest målgivende pasninger i ligaen, med åtte på 15 kamper, mens hun også scoret fem ganger – kun slått av lagkamerat Bethany England.

Det var i tillegg ingen som skapte flere sjanser i ligaen denne sesongen enn 25-åringen.

– Det har gått over all forventning. Jeg var veldig spent da jeg gikk til Chelsea på hvordan jeg kom til å takle nivået, men det har jo gått veldig, veldig bra. Jeg er veldig fornøyd, samtidig som jeg vet jeg har mer å gå på, så jeg får bare jobbe bra på videre når det starter igjen, sier hun til TV 2.

Chelsea blir stående med 12-3-0 på de 15 ligakampene som ble spilt denne sesongen, og har altså vunnet tilbake tronen i engelsk fotball. Reiten bekrefter at det føles noe merkelig å bli engelsk ligamester en fredag formiddag mens hun selv er hjemme i Norge.

– Det er jo litt spesielt, det er jo det. Vi har nå bare gått og ventet på hvordan de ville avgjøre dette, og ser vi tilbake på denne sesongen så har vi vært gode. Vi har ikke tapt en eneste kamp, så vi lå godt an hele veien her, sier hun.

Nettstedet kaller Reitens sesong for bemerkelsesverdig og sier at noe av det som har gjort henne til årets spiller er hvor raskt hun har utviklet en forståelse hos lagkameratene. Gjennombruddspasninger og perfekte innlegg ble alle utført som om hun hadde spilt med dette laget i mange år.

– Jeg har ikke hatt mye tid, men hvis vi gir det litt tid, tror jeg at jeg kommer til å forbedre meg som spiller i Chelsea, sa hun etter at hun debuterte i september, i en 1-0-seier over Tottenham på Stamford Bridge.