LIGGER HER: Konvolutten er foreløpig hittegods hos politiet på Kongsberg. De vil vurdere å gå ut med bilde og video av den ukjente mannen.
LIGGER HER: Konvolutten er foreløpig hittegods hos politiet på Kongsberg. De vil vurdere å gå ut med bilde og video av den ukjente mannen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Fant konvolutt med titusener – politiet jakter ukjent mann

En ærlig turgåer oppsøkte politiet da vedkommende fant en konvolutt med titusener av kroner. Nå er politiet på jakt etter eieren av pengene.

Funnet ble gjort fredag formiddag i Hvittingfoss i Viken.

Turgåeren låste konvolutten med titusener av kroner inn i en safe og ringte politiet, som kom og hentet den, opplyser operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

Kort tid etterpå sikret politiet seg en overvåkingsvideo fra området der konvolutten ble funnet. Videoen viser en mann som mister konvolutten på bakken.

– Vi vet ikke hvem han er, og saken vil bli fulgt opp av Kongsberg politistasjon på mandag. Kanskje vil de vurdere å gå ut med bilde eller video, sier Eikedalen.

Men å finne mannen er ikke nødvendigvis ensbetydende med å løse saken, bemerker opersjonslederen. Lørdag formiddag har politiet blitt kontaktet av en kvinne som mente å ha mistet en konvolutt med penger.

Hun fikk likevel ikke utlevert konvolutten, fordi hun svarte feil på både pengebeløpet og valøren på sedlene.

– Vi kan naturligvis ikke bare gi fra oss en sånn pengesum uten videre, så vi har tatt inn konvolutten som hittegods. Foreløpig står vi litt på bar bakke, sier Eikedalen.

– Hva tenker du om at mannen på videoen ikke har meldt seg?

– Jeg tenker ikke så mye om det, annet enn at jeg selv nok hadde henvendt meg til politiet om jeg mistet et sånt pengebeløp, sier operasjonslederen.

Noe av pengene kan politiet imidlertid allerede nå levere ut. Turgåeren som ringte politiet, har nemlig krav på 10 prosent av summen.

– Vi har vært borti meldere som ikke ønsker å motta finnelønn, men etter norsk lov har du krav på 10 prosent av alle pengebeløp som leveres til politiet. Ærlighet skal lønne seg, sier Eikedalen.