Michael Jordan donerer massivt beløp i kampen mot rasisme.
Michael Jordan donerer massivt beløp i kampen mot rasisme. Foto: Filippo Monteforte

Jordan donerer massivt beløp

Michael Jordan (57) donerer 930 millioner kroner til organisasjoner som kjemper for å utjevne raseforskjellene.

Tidligere basketballspiller Michael Jordan skal sammen med Nike donere 930 millioner kroner over de neste ti årene til grupper som kjemper for raselikhet og sosial rettferdighet.

NBA-legenden sier i en uttalelse at han og hans merke, Jordan Brand, vil fordele pengene over ti år. Det skriver BBC.

Jordan Brand er et selskap som eies av Nike. Selskapet selger blant annet sko og drakter med Jordan som frontfigur.

Pengene vil gå til en rekke organisasjoner som kjemper for å utjevne raseforskjellene.

– Vi kunngjør et felles engasjement fra Michael Jordan og Jordan Brand om å donere 930 millioner kroner i løpet av de neste ti årene. Vi må gå sammen med ledere i samfunnet, regjeringen og borgerne for å skape en varig innvirkning sammen, sier Craig Williams, president i Jordans Merke.

Donasjonen kommer i kjølvannet av store demonstrasjoner i USA, hvor flere tusen har tatt til gatene etter drapet på George Floyd forrige uke.

– Det er fortsatt mer arbeid for oss å gjøre for å få virkelig innvirkning for det svarte samfunnet. Vi omfavner ansvaret, fortsetter Williams.

– Gjennom vårt Jordan Wings Program fokuserer vi på å sikre utdannelse, mentorer og muligheter for unge sorte som møter motstand av systematisk rasisme, sier Williams.

I en tale forrige uke sa Jordan at han var trist, smertefull og full av sinne.

– Jeg ser og kjenner alles smerte, forargelse og frustrasjon. Jeg står sammen med dem som kjemper mot den inngrodde rasismen og volden mot mennesker av farger i landet vårt. Vi har fått nok, sa Jordan.