– Jeg har hentet inspirasjon i fra friidretten

Maren Lundby ser til Warholm & Co for å bli en bedre skihopper.

Da Lundby mottok det blytunge Raw Air-trofeet tidligere i uka, spøkte hun med at den store sorte tallerkenen gikk rett i styrkerommet. Der har Lundby vært mindre enn før. Ikke fordi hun har ligget på latsida i Korona-perioden, men fordi hun har endret en del på den fysiske treningen foran neste sesong.

– Jeg har hentet inspirasjon i fra friidrettsmiljøet. Og det har vært litt artig å kjøre en litt annen vri. Det gir økt motivasjon.

– Vil bli raskere

Om hun ikke har studert Karsten Warholms treningsmetoder direkte, så det i alle fall ut som hun har latt seg inspirere av hekkemesteren. På årets første landslagssamling på Lillehammer drev Lundby en øvelse som kunne minne om hekkeløp med rulleskøyter.

– Det går i en del spenst. Rent fysisk ønsker jeg å bli litt raskere i år, og har hatt mindre styrketrening, og mer – kall det gjerne friidrettstype trening – for å bli litt kjappere, sier hun.

Hun har også latt seg inspirere av de gamle mesterne, som Ole Einar Bjørndalen og Marit Bjørgen, som begge var kjent for å legge inn små justeringer hvert eneste år for å finne måter å bli bedre på.

– Det er mange veier til Rom. Noe tar jeg selvsagt med meg videre, men man ønsker stadig nye måter og områder og forbedre seg på. Ikke minst for hodet og motivasjonen er det viktig, sier Lundby.

Nyter roen

Siden Raw Air ble avbrutt har Lundby hatt rolige dager hjemme på Toten. Vanligvis er denne tidene på året viet til en del sponsoroppdrag, og utenomsportslige aktiviteter. Men det har populære Lundby sluppet unna i vår.

– Det er noe jeg har merket i den perioden Norge har vært nedstengt. At jeg har hatt veldig god tid til bare og trene og ligge på sofaen. Og det har egentlig vært ganske digg, ler hun.

Hvile og avkoblingen ser ut til å ha gjort henne godt.

– Du er veldig solbrun i alle fall?

– Ja, jeg har jo vært på Toten. Det har vært rene Syden det, humrer hun.