DONERER: Kygo donerer stor sum til støtte mot rasisme.
DONERER: Kygo donerer stor sum til støtte mot rasisme. Foto: Chris Ronald Hermansen / TV 2

Kygo donerer stor sum

Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll (28) bidrar med nesten 190 000 kroner for å bekjempe rasisme.

I den siste tiden har det vært fokus på rasisme i kjølevannet av dødsfallet på George Floyd.

Internasjonale og nasjonale kjendiser har vist på forskjellige måter at de støtter #blacklivesmatters-bevegelsen ved blant annet å publisere et svart bilde på Instagram.

Donerer

I tillegg til å publisere bilder på sosiale medier har en rekke superstjerner donert formuer til organisasjoner som kjemper for svartes rettigheter. Det har også Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll (28) gjort.

– Jeg har aldri opplevd rasisme selv, så jeg har ikke vært sikker på hva jeg skal si, men jeg har forstått at å si ingenting definitivt ikke hjelper. Å høre og lese historiene fra de siste dagene fra folk som har opplevd rasisme har virkelig hjulpet meg med å få en større forståelse for hvor stort problemet er i dag, skriver han til sine 3,9 millioner følgere på Instagram.

20 000 dollar

På bildet har han lagt ved en skjermdump av en kvittering som viser at han har donert 20.000 dollar, noe som tilsvarer ca 190.000 norske kroner.

– Dette problemet går tilbake hundrevis av år, og selv om jeg dessverre ikke tror at det kommer til å forsvinne i den nærmeste framtida, håper jeg virkelig og tror at bevegelsen som foregår i verden akkurat nå, kommer til å føre til en endring, fortsetter han.