I TRØBBEL: Serbiske Aleksandar Katai stilles til ansvar etter at hans kone publiserte rasistiske meldinger på Instagram.
I TRØBBEL: Serbiske Aleksandar Katai stilles til ansvar etter at hans kone publiserte rasistiske meldinger på Instagram. Foto: Alex Gallardo

Kona kostet ham jobben

Aleksandar Katai (29) er ferdig i LA Galaxy etter at hans egen kone publiserte sterkt rasistiske meldinger på Instagram.

Det skriver klubben på sine nettsider. I sosiale medier la kona Tea ut bilder der hun hånet protestene etter at afroamerikaneren George Floyd ble drept under en pågripelse i Minneapolis i USA.

– Drep dritten, skrev Katai på et bilde av en politibil som kjørte mot demonstrantene. I tillegg la hun ut en video av flere personer som plyndrer butikker med teksten «Black Nikes Matter» istedenfor «Black Lives Matter».

Før Katai skilte lag med klubben publiserte LA Galaxy en uttalelse hvor de fordømte hans kone Tea Katai. Fotballfruens innlegg ble senere slettet.

Ifølge klubbens pressemelding var det LA Galaxy som krevde at meldingene ble slettet fra Instagram. Tea Katais Instgram-profil er nå gjort privat.

– Uakseptabelt

Aleksandar Katai, som kom til LA Galaxy tidligere i år, har en fortid i blant annet serbiske Røde Stjerne og Alavés i La Liga. Han har spilt ni kamper for Serbias landslag. Etter konens uttalelser har han mottatt massiv kritikk fra Galaxy-supporterne. Selv tar Katai avstand fra konens meldinger.

– Min kones poster på sosiale media er uakseptable. Jeg deler ikke disse synspunktene og de tolereres ikke i min familie. Jeg vil sørge for at min familie og jeg gjør det som er nødvendig for å lære om, forstå, lytte til og gi støtte til det fargede samfunnet. Jeg vil gjøre det som skal til for å lære fra denne feilen og for å være en bedre alliert og talsperson for likeverd fremover. Jeg forstår at det vil ta tid å gjenvinne støtten fra folket i LA. Jeg er lei meg for den smerten disse postene har påført LA Galaxy-familien og alle allierte i kampen mot rasisme, sier Aleksandar Katai i en egen post på Instagram.

KREVER HANDLING: Misfornøyde supportere utenfor Dignity Health Sports Park.
KREVER HANDLING: Misfornøyde supportere utenfor Dignity Health Sports Park. Foto: Twitter / @vita_0006

Men det er ikke alle som tror på beklagelsen.

– Skaff deg en skilsmisse, så kan vi kanskje godta unnsklydningen, skriver en Instagram-bruker under beklagelsen på Katais profil.

En annen supporter har på Twitter lagt ut et bilde av supportere utenfor Dignity Health Sports Park, hvor LA Galaxy spiller sine hjemmekamper. Supporterne holder opp et banner hvor de har krysset ut tallet 7, Katais draktnummer, med teksten «ingen rasister i klubben vår.»