KRISTIANSAND: Dyreparken i Kristiansand planlegger å slippe inn 800 mennesker av gangen på sine Sabeltann-forestillinger i sommer.
KRISTIANSAND: Dyreparken i Kristiansand planlegger å slippe inn 800 mennesker av gangen på sine Sabeltann-forestillinger i sommer. Foto: Tor Erik Schrøder

Bent Høie reagerer på Dyreparkens Sabeltann-løsning

Dyreparken i Kristiansand planlegger å ta imot 800 gjester på sine Kaptein Sabeltann-forestillinger i sommer, men planene møter motbør hos helseminister Bent Høie.

Det skriver VG.

– Du kan ikke dele et arrangement opp i ulike arrengementer, sier Bent Høie til avisen.

Dyreparken i Kristiansand vil dele amfiet sitt opp i fire separate soner med hver sin inngang. Disse sonene skal igjen deles inn i flere små båser der annenhver benkerad står tom.

Med denne løsningen har Dyreparken planlagt å ta imot 800 gjester på en og samme forestilling. Dette til tross for at myndighetene har sagt at planen er å tillate arrangementer på opp til 200 personer etter 15. juni.

– Du kan ikke lage et arrangement på opp til tre ganger 200. Det går ikke, sier Høie til VG onsdag.

Ifølge avisen har Dyreparken solgt 30.000 billetter til sommerens Sabeltann-forestillinger. En vanlig forestilling utenom koronaviruset har kapasitet på 2600 personer.