STYGGE KOMMENTARER: Julianne Nygård, kjent som «Pilotfrue», føler seg angrepet etter hendelsen.
STYGGE KOMMENTARER: Julianne Nygård, kjent som «Pilotfrue», føler seg angrepet etter hendelsen. Foto: God kveld Norge

Pilotfrue: Mottok drapstrussel etter Instagram-innlegg

GOD KVELD NORGE (TV 2): Influenser Julianne Nygård (30) har mottatt massiv kritikk etter at hun postet et bilde under markeringen av dødsfallet til George Floyd. Nå legger hun seg flat og beklager hendelsen.

Tirsdag denne uken markerte en hel verden dødsfallet til amerikaneren George Floyd i sosiale medier. Flere norske og internasjonale kjendiser hev seg på emneknaggen #blackouttuesday og postet svarte bilder på Instagram for å vise sin støtte.

En av disse er tidligere «Bloggerne»-profil Julianne Nygård, kjent som «Pilotfrue». Samme dag postet 30-åringen et nytt bilde etter hun selv delte et sort bilde, men denne gangen var bildet av henne og ektemannen Ulrik Nygård. Bildet i sort-hvitt fikk kommentarfeltet til å rase.

– Jeg har fått sjokk de siste dagene, over hvor mye hat jeg har mottatt etter jeg postet det. Jeg blir faktisk redd, forteller Julianne Nygård til God kveld Norge.

«Nakkeskudd er på sin plass»

Under bilde av seg selv og ektemannen skrev influenseren følgende:

«Føler det passer bra med litt b l a c k and white love i feeden i dag. Throwback til mine første minutter som forlovet med min kjære.»

I kommentarfeltet på Instagram ligger kommentarer som «Er du seriøs? Nakkeskudd er på sin plass» og «Kanskje en grunn til at hun ikke skulle fått barn».

ENDRET TEKSTEN: Julianne Nygård måtte endre teksten på dette bilde på Instagram etter massiv kritikk.Instagram/pilotfrue
ENDRET TEKSTEN: Julianne Nygård måtte endre teksten på dette bilde på Instagram etter massiv kritikk.Instagram/pilotfrue

Nygård forteller at slike kommentarer er skremmende.

– Jeg har merket det ekstremt de siste dagene og det har fortsatt ikke roet seg, jeg vet ikke hvor det skal ende, forteller hun.

Influenseren forteller at det er teksten folk har reagerte på, og at hun fikk mange meldinger om å endre den. Hun forteller også at ektemannen har mottatt lignende meldinger.

– På bakgrunn av all hetsen har han vært redd for å sende meg av gårde inn til Oslo, sier 30-åringen.

Legger seg flat

Etter å ha mottatt flere meldinger og kommentarer, gikk den tidligere toppbloggeren ut og beklaget hendelsen.

– Jeg tenkte meg virkelig ikke om da jeg postet bildet og jeg legger meg helt flat, forteller hun.

I ettertid av beklagelsen har meldingene fortsatt å renne inn.

– Flere plukket beklagelsen min fra hverandre og mente at jeg ikke står for det ettersom jeg endret teksten - så folk blir aldri fornøyd, sier hun og legger til;

– Jeg blir faktisk redd og lei meg. Jeg ønsker ikke å bli misforstått i denne sammenhengen.

BEKLAGER: Influenseren gikk ut på sin egen profil og beklaget etter hendelsen.Instagram/pilotfrue
BEKLAGER: Influenseren gikk ut på sin egen profil og beklaget etter hendelsen.Instagram/pilotfrue

Ikke en kamp om å rope høyest

Flere kjendiser, deriblant Jørgine Vasstrand, kjent som «Funkygine», kastet seg på debatten om tirsdagens deling i sosiale medier. Hun skriver i et blogginnlegg hvordan det ikke finnes en fasit på hva som er rett og galt.

Isabell Raad gikk derimot hardt ut mot sine influenser-kolleger på Instagram, og kritiserte dem for å ikke bruke plattformen til å skape oppmerksomhet rundt saken.

«Til alle dere Influencere, kjendiser etc. Hvorfor i helvete tier dere?? Hvor forbanna ignorante er dere??», skrev Raad på sin Instagram-story.

Nygård forteller at hun føler det ble en kamp mellom hvem som kunne rope høyest.

– Det er fint med mye engasjement, men jeg synes det er rart at vi i én dag skal krige om hvem som roper høyest - hva med de resterende dagene? Og ikke minst hvor mye hat som kommer ut av det.

Hun forteller at hun håper fokuset vil snu.

– Jeg er vant til å få kritikk, men når det er om noe så alvorlig så er det selvfølgelig ikke greit. Til syvende og sist; Jeg er lei meg og det var ikke meningen å såre noen, avslutter hun.

God kveld Norge har gjentatte ganger kontaktet Isabel Raad, men hun har ikke svart på våre henvendelser.