TILBAKE I KONKURRANSE I SLUTTEN AV JULI: Alexander Kristoff forbereder seg til sesongstart i Spania neste måned. I august står Tour de France på menyen.
TILBAKE I KONKURRANSE I SLUTTEN AV JULI: Alexander Kristoff forbereder seg til sesongstart i Spania neste måned. I august står Tour de France på menyen. Foto: Stephane Mantey

Kristoff røper Tour de France-plan

Tour de France, Milano-San Remo, Flandern rundt og Paris-Roubaix står på menyen - men ikke NM. Sesongstarten går i slutten av juli i Spania. Sesongplanen til lagkamerat Sven Erik Bystrøm er så godt som identisk.

Det er hovedtrekkene i Alexander Kristoffs 2020-sesong – så fremt den provisoriske sykkelkalenderen til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) blir noe av.

Kristoff sier til TV 2 at han har fått en plan av laget sitt, og den inneholder følgende ritt:

 • Vuelta a Burgos (Spania) 28.juli-1.august
 • Circuito de Getxo (Spania) 2. august
 • Critérium du Dauphiné (Frankrike) 12.-16.august
 • Milano-San Remo (Italia) 22. august
 • Tour de France (Frankrike) 29. august-20.september
 • Binche-Chimay-Binche (Belgia) 6.oktober
 • Gent-Wevelgem (Belgia) 11.oktober
 • Scheldeprijs (Belgia) 14.oktober
 • Flandern rundt (Belgia) 18.oktober
 • AG Driedaagse Brugge-De Panne (Belgia) 21.oktober
 • Paris-Roubaix (Frankrike) 25.oktober

Sven Erik Bystrøm skriver i en SMS til TV 2 at «rittprogrammet mitt er så og si identisk med Alex. Blir en hektisk høst med Burgos, Dauphiné, Milano-San Remo, Touren og klassikerne til slutt».

12 dager med oppkjøring til Touren

Rittkalenderen til nordmannen er selvsagt avhengig av at rittene faktisk blir noe av, men den gradvise gjenåpningen av Europa de siste ukene har gjort troen større i sykkelmiljøet på at i alle fall en del av rittene faktisk vil bli arrangert.

Kristoff, som ble far til to nye barn i midten av mai, skulle som kjent droppe Touren i år og i stedet fokusere på Giro d'Italia, men dette blir altså ikke noe av i år.

Giro d'Italia kolliderer nemlig med de store klassikerne på den reviderte sykkelkalenderen, noe som gjør det umulig å kombinere de to.

Det er ventet at det slovenske stjerneskuddet Tadej Pogacar leder UAE-Team Emirates i kampen om sammendraget i Touren, men det er enn så lenge uklart hvordan rittkalenderen til storstjernen Fernando Gaviria, som ble koronasmittet i UAE Tour i februar, vil se ut.

En endelig beslutning på om åpningsrittet til Kristoff blir avholdt, det kuperte etapperittet Vuelta a Burgos i Nord-Spania, er ventet i løpet av de neste dagene.

Kristoff står så langt i 2020 med 13 rittdager. Om rittene i oppkjøringen til Touren går som planlagt, vil han få nye 12 rittdager i bena før verdens hardeste sykkelritt.

NM, som har blitt flyttet fra juni til slutten av august, går nok uten Kristoff.

– Jeg rekker nok ikke NM 23.august på grunn av dårlig flyforbindelse hjem til Norge fra Sanremo (som går dagen før, journ. anm.), sier Kristoff.