Mann siktet for drapsforsøk på taxisjåfør

Politiet bekrefter at en mann i 20-årene er siktet for drapsforsøk på en taxisjåfør på Sunde i Stavanger. Mannen har ikke tatt stilling til siktelsen, opplyser forsvareren.

Politiet fikk natt til torsdag, klokken 01.26, melding om at en mannlig taxisjåfør var blitt stukket med en spiss gjenstand av en kunde.

– Sjåføren ringte politiet selv, og han befant seg da utendørs på Buseneset på Sunde. Politiet var på stedet klokken 01.35, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma.

Fornærmede fremsto som alvorlig skadet da politiet kom på stedet, og ble raskt tatt hånd om av helsepersonell og fraktet til Stavanger universitetssjukehus (SUS).

– Politiet lette med store styrker etter en mistenkt mann i 20-årene, og mannen ble pågrepet utendørs på Sunde ca. klokken 05.30. Mannen er siktet for drapsforsøk, sier Soma videre.

Soma bekrefter til TV 2 at den siktede er kjent for politiet fra tidligere siktelser.

– For fornærmede er skadeomfanget ukjent for oss, men vi vil gjerne intervjue han så raskt som mulig for opplysninger i saken, sier han.

SPERRET AV: Politiet sperret av et forholdsvis stort område på Sunde i Stavanger, natt til torsdag. En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drapsforsøk.
SPERRET AV: Politiet sperret av et forholdsvis stort område på Sunde i Stavanger, natt til torsdag. En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drapsforsøk. Foto: Kristian Myhre / TV 2

Etterlyser tips

Politiadvokaten vil ikke kommentere hvordan den siktede reagerte på å bli arrestert, og sier at politiet foreløpig er i en tidlig fase i etterforskningen.

– Vi gjør undersøkelser i nærheten av stedet hvor den fornærmede ble funnet. Både i bruk av krimteknisk avdeling, og ved å faktisk snakke med vitner. Det er uklart når vi kan få muligheten til å avhøre siktede.

BEKREFTER SIKTELSE: Politiadvokat Fredrik Martin Soma forteller at en mann i 20-årene er siktet for drapsforsøk. Siktede har ikke tatt stilling til anklagene.
BEKREFTER SIKTELSE: Politiadvokat Fredrik Martin Soma forteller at en mann i 20-årene er siktet for drapsforsøk. Siktede har ikke tatt stilling til anklagene. Foto: Gunnar Ringen Johansen / TV 2

Soma sier at noen av vitnene har gitt informasjon som kan være verdifull for etterforskningen av saken, men sier også at politiet fortsatt ønsker tips.

– Har noen sett eller hørt noe man har reagert på på Sunde i tidsrommet 01.00-05.30, ønsker vi at de tar kontakt med politiet på 02800 eller tips-rogaland@politiet.no, sier politiadvokaten.

Ikke tatt stilling

Siktede har fått oppnevnt Brynjar Meling, i Advokatsamarbeidet Sjødin, Meling & Co, som forsvarer. Ved 13-tiden opplyser Meling til TV 2 at han har truffet klienten torsdag.

– Det har ikke vært mulig å gjennomføre noe avhør. Utover det svarer politiet på spørsmål som knytter seg til siktede og hans eventuelle tilknytning til gjerningen, sier han til TV 2.

– Har han tatt stilling til det han er siktet for?

– Han har ikke tatt stilling til siktelsen formelt sett, og heller ikke til realiteten i anklagen. Utover det viser jeg til politiet.

Maren Eide er oppnevnt som bistandsadvokat. Hun har foreløpig ingen kommentar til saken.

FORSVARER: Siktedes forsvarer, Brynjar Meling, sier det ikke har vært mulig å gjennomføre noe avhør med hans klient.
FORSVARER: Siktedes forsvarer, Brynjar Meling, sier det ikke har vært mulig å gjennomføre noe avhør med hans klient. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Fremstilles for fengsling

Ved 14-tiden opplyser Soma til TV 2 at de ikke har nye opplysninger om fornærmedes helsetilstand. Han befinner seg fremdeles på SUS, og det vil ikke la seg gjøre å avhøre ham på torsdag.

Politiet sier imidlertid at de har fått gjennomført et kort avhør med siktede. Soma vil ikke gå inn på hva mannen har sagt, men bekrefter at han ikke har tatt stilling til siktelsen.

– Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling klokken 12 i morgen, så vil det bli snakk om nye avhør i forlengelsen av det – enten i morgen, eller over helgen, sier han.

– Hvordan fant dere siktede?

– Det var opplysninger vi fikk. Delvis fra fornærmede, men også andre opplysninger på stedet som gjorde at det var grunnlag for å mistenke én bestemt person. Han ble funnet i samme bydel, omtrent fire timer senere.

Bor i området

Soma vil ikke gå nærmere inn på hvordan politiet kjenner til siktede fra før.

Han bekrefter samtidig at mannen bor i området hvor fornærmede ble funnet. Også siktede ble først kjørt til SUS, og deretter til arrest på politihuset i Stavanger.

– Hvorfor ble han kjørt til SUS?

– Det har jeg ikke nærmere opplysninger om, som jeg kan gå ut med nå, sier han.

UNDERSØKER: Krimteknikere var på plass i boligområdet, tidlig torsdag morgen. Blant annet søker politiet etter en spiss gjenstand.
UNDERSØKER: Krimteknikere var på plass i boligområdet, tidlig torsdag morgen. Blant annet søker politiet etter en spiss gjenstand. Foto: Gunnar Ringen Johansen / TV 2

Leter etter spiss gjenstand

Politiet har ikke klart å lokalisere våpenet som ble brukt.

– Det er ikke avklart hvilken gjenstand som er brukt i dette tilfellet. Vi ser av skadene at det må dreie seg om en spiss gjenstand. Vi holder det åpent, hva slags våpen dette dreier seg om, sier Soma.

– Hvilke forsøk er gjort på å finne dette våpenet?

– Det er gjort undersøkelser i nærheten av der vi fant fornærmede, og i et større område rundt funnstedet.

– Men uten hell?

Foreløpig har vi ikke funnet den gjenstanden, nei.

Sperret av område

Politiet sperret av området rundt flere bolighus på Sunde i forbindelse med hendelsen.

Naboer TV 2 har snakket med beskriver området som stille og fredelig.

TV 2s reporter på stedet bekreftet torsdag morgen at det er krimteknikere rundt boligene og gjør undersøkelser.

I tillegg til boligene er en stikkvei om lag 100 meter unna, sperret av.