TILBAKE: Marcus Pedersen i HamKams farger.
TILBAKE: Marcus Pedersen i HamKams farger. Foto: HamKam.no

Marcus Pedersen klar for HamKam

Marcus Pedersen (29) returnerer til klubben han forlot for 12 år siden.

Det bekrefter HamKam i en pressemelding.

– For meg personlig passer HamKam veldig godt akkurat nå. Det var her det hele startet og jeg ønsker å være med på å gjøre Kamma til et enda bedre lag, sier Marcus Pedersen i meldingen.

– Det er spesielt. Jeg kjenner at det hadde vært fryktelig moro å lykkes og motbevise litt. Jeg tipper det er mange som smeller med kjeften når jeg signerer her, men jeg er happy og gleder meg til å spille på Briskeby igjen, sier 29-åringen til Hamar Arbeiderblad

Det dreier seg om en kontrakt ut året.

Sportssjef Espen Olsen mener signeringen kan være en av de aller beste i årets OBOS-liga.

– Vi har lett etter en spiss og Marcus har definitivt de egenskapene vi har lett etter. Det er ikke lenger enn 2018 siden han var toppscorer i eliteserien, sier Olsen.

Allerede onsdag ble det kjent at de hadde tilbudt Pedersen en kontrakt med klubben han spilte for frem til 2008.

Spissen har trent med Hamar-klubben siden slutten av forrige sesong, og har vært klubbløs siden han sa opp kontrakten med Strømsgodset 8. juli i fjor, etter å ha slitt med skader over en lengre periode.

Det var spissens andre periode i Strømsgodset, etter at han kom dit fra HamKam i 2009, og Brann i 2015. I mellomtiden hadde han opphold i Vitesse, Vålerenga, OB, Barnsley og altså Brann.

Pedersen har spilt ni kamper og scoret ett mål for Norges a-landslag.