BARCA-BOUND? Gustavo Maia (t.v) er på vei til Europa.
BARCA-BOUND? Gustavo Maia (t.v) er på vei til Europa. Foto: Gustvavo Maia/Instagram

Usikkerhet rundt 19-åringens Barcelona-overgang. I buskene lusker Liverpool

Det så ut som Gustavo Maia var klar for Barcelona. Nå er det tvil.

Etter å ha hørt Liverpool og Atlético Madrid også var interesserte handlet Barcelona raskt tidligere i vår og betalte 10,5 millioner kroner (en million euro) for en kjøpsopsjon på brasilianske Gustavo Maia.

For å løse inn opsjonen må ytterligere 37 millioner kroner finne veien til den brasilianske klubben. Fristen er ved utgangen av måneden.

– Om han drar til Barcelona eller ikke kan vi ikke være sikre på, sier sportdirektør i São Paulo, sier Alexandre Pássaro ifølge Globo.

– Forrige gang jeg snakket med dem, sa de at alt er veldig usikkert.

Barcelona har frem til 30. juni med å melde fra om de utnytter seg av kjøpsopsjonen, så mye kan enda skje. Men på grunn av korona-pandemien har Barcelona og andre fotballklubber blitt hardt rammet økonomisk.

Må selge
Spillerne på a-laget har blitt bedt om å ta et stort kutt i lønna, og onsdag skriver Marca at det er flere kontroversielle budsjettkutt på vei.

Ifølge avisen har fotballstoppen ført til en inntektssvikt på svimlende 1,6 milliarder kroner.

Trolig er klubben avhengig av overskudd på spillermarkedet i sommer, Det passer dårlig med å hente inn flere spillere, selv om Maia ville vært en billig mann i tidsalderen før pandemien.

Trygg agent
Hvis klubben ikke vil prioritere å få Maia inn dørene er han fritt vilt for klubber som er interessert.

Spillerens agent, Danilo Silva, tar det med knusende ro. Han forteller at Maia har begynt med spansktimer for å forberede seg på livet i den katalanske storbyen.

– Vi er sikre på at Barcelona vil fullføre kjøpet. Klubben har allerede gitt et signal. Andre klubber har kommet til oss de siste månedene, men han var aldri i tvil. Han ville til Barcelona, sier Silva til Globo.

I trøbbel
Gustavo Maia har ikke vært São Paulos beste barn. I 2019 var han på vei til Flamengo etter å ha havnet i trøbbel med klubben han var i på grunn av dårlig oppførsel.

Sportdirektør Pássaro forteller at de valgte ikke å gi slipp på Maia, fordi at det nærmest ville vært en premiering av hans dårlige oppførsel å få en overgang til en så stor klubb.

– Maia har utmerkede tekniske ferdigheter, men han hadde noen problemer, sier Pássaro.

– Jeg hadde en samtale med ham i oktober i fjor og responsen var veldig positiv. Han etablerte seg på laget i andre halvdel av cupen etter å ha startet som reserve. Så dukket denne muligheten med Barcelona opp.

Etter å ha blitt pappa som 18-åring i desember fikk han hodet på rett plass. Fra sin posisjon på venstresiden av angrepet scoret han tre mål på sju kamper i januar.

Det fanget oppmerksomheten til Barcelona og tydeligvis flere andre.