Joachim (41) har 14 milliarder visninger på TikTok

Låta «My fit» har generert enorme visningstall på TikTok og blitt populær over hele verden.

Den Los Angeles-baserte produsenten Joachim Rygg (41) fikk i fjor spørsmål fra Netflix om å låne låta hans «My fit» til promotering av tv-serien «Never Have I Ever».

14 milliarder visninger

SUKSESS-LÅT: Joachim Rygg jobber med ny musikk og nyter suksessen.
SUKSESS-LÅT: Joachim Rygg jobber med ny musikk og nyter suksessen. Foto: Pål Fredrik Pedersen/TV 2

Senere dukket det opp en dance-challenge til låta hans og nå har det tatt helt av på det sosiale nettverket TikTok.

Det var 730.no som først omtalte denne saken.

– Jeg laget låta for halvannet år siden, og så plukket Netflix den opp. De gjorde en stor kampanje på TikTok med denne sangen, hvor de brukte opptaket fra det sosiale nettverket i TV-serien. TV-seerne kunne i tillegg lage sin egen dans til låta, slik at det ble en dobbel markedsføring, forteller Joachim Rygg til TV 2.

Nå opplever Tønsberg-mannen en surrealistisk suksess. Låta hans har over 14 milliarder visninger på TikTok i forskjellige slags videoer.

Eget musikkstudio i LA

Musikkprodusenten, som kaller seg Mad Circuit, har bodd og jobbet som produsent i Los Angeles i 14 år. Akkurat nå er han koronafast hjemme i Tønsberg inntil videre.

Joachim har bygget sitt eget musikkstudio i Los Angeles, som han nå leier ut til andre artister. Noen av artistene som har gjestet studioet er Alan Walker, Florence + the Machine og Charlie XCX.

– Musikkstudioet i Los Angeles bygde jeg faktisk fordi jeg var lei av å ikke finne lydtette rom. Dette førte til at det var vanskelig å konsentrere seg. Senere har det vært mange folk innom, og jeg leier ut til store artister, sier Joachim.

– Surrealistiske visningstall

Rygg hadde aldri regnet med at det var det sosiale nettverket TikTok og Netflix som skulle drive frem låta hans, og han synes det hele er ganske så surrealistisk med de skyhøye visningstallene.

– Dette gir noen muligheter og det er gøy fordi det er et nytt prosjekt. Nå får vi se hva neste låt bringer og man er bare så god som den siste låta man gjør, avslutter Joachim Rygg.