SNART TILBAKE I AKSJON: Martin Ødegaard, her fra kampen mot Barcelona i mars, er klar på hva målet er for neste år: Champions League. Foto: Pressinphoto/Icon Sport)
© Bildbyrån - COP 75.
SNART TILBAKE I AKSJON: Martin Ødegaard, her fra kampen mot Barcelona i mars, er klar på hva målet er for neste år: Champions League. Foto: Pressinphoto/Icon Sport) © Bildbyrån - COP 75.

– Målet er Champions League neste sesong

Martin Ødegaard gleder seg til serien begynner på igjen etter en «litt lang og seig periode», og mener Real Sociedad realistisk kan hamle opp med alle utenom Barcelona og Real Madrid.

Martin Ødegaard avslørte ikke hva fremtiden holder eller hvor han skal spille fotball neste sesong i en seanse med Real Sociedads egen presseavdeling tirsdag formiddag, men nordmannen legger ikke skjul på hva målet er for ham selv og klubben.

– Målet vårt for resten av sesongen er å bli topp fire og komme oss til Champions League. Det er alltid vanskelig å gjøre noe med Real Madrid og Barcelona, men resten av lagene føler jeg vi har nok kvalitet til hamle opp med – vi kan bli både nummer tre eller fire. Målet er Champions League, sier han i et intervju TV 2 har fått tilgang til, og legger til:

– Det er en drøm for alle fotballspillere i verden å kunne spille i Champions League. Det er det vi vil neste år.

– Fysisk føler jeg meg bra

Real Sociedad ligger for øyeblikket på en fjerdeplass i den spanske serien, som etter planen skal sparkes i gang igjen neste torsdag med lokaloppgjøret Sevilla-Real Betis.

Første kamp for Ødegaard og kollegaene blir hjemme på Anoeta mot naboen Osasuna neste søndag.

Opp til lag nummer tre, Sevilla, er det bare ett poeng. Men i en meget jevn kamp om topp fire i Spania skiller det også bare fire poeng fra Real Sociedad og ned til lag nummer syv, Valencia.

– Fysisk føler jeg meg bra. Det er klart at vi mangler kamptrening, men ellers skal det være bra, sier Ødegaard, som gleder seg til sesongen restartes:

– Det føles godt å være tilbake med laget. Det har vært en lang periode med trening individuelt og i små grupper, så det kjennes bra å være tilbake med hele laget. Vi kjenner at det nærmer seg virkelig, så det er en god følelse.

96 dager uten kamp: – Det har vært litt tøft

Som i de aller fleste andre land i Europa, vil også kampene i La liga spilles uten tilskuere.

– Det blir rart å spille uten dem. De er veldig viktige for oss. Men vi får ikke gjort noe med det. Vi skal vinne for dem, selv om de må holde seg hjemme, sier han.

Når Real Sociedad tar imot Osasuna om litt mindre enn to uker, vil det være 96 dager siden siste ligakamp de spilte i mars.

– Det har vært tøft. Det har vært en lang periode alene, borte fra familien og jeg har trent mye på egen hånd hjemme. Så det har vært litt tøft. Men jeg tror det er ganske mange mennesker i verden som har det verre enn meg. Jeg er heldig som bor godt og har god plass, så jeg skal ikke klage for mye. Det har vært en litt lang og seig periode, men jeg skal, som sagt, ikke klage for mye. Det er mange som har hatt det tøffere enn oss, sier han.