BRYTER: FInanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski (SV)
BRYTER: FInanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski (SV) Foto: Håkon Mosvold Larsen

SV bryter forhandlingene: – Noe av det mest uansvarlige jeg har sett i norsk politikk

SV forlot forhandlingene om krisepakken til oljenæringen tirsdag kveld.

Etter et møte med Finanskomiteen om krisepakken til oljenæringen i kveld, valgte SV å bryte forhandlingene.

– Forhandlingene SV har trukket seg fra nå er noe av det mest uansvarlige jeg har sett i norsk politikk, sier finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski til TV 2.

– Det går mot at vi gambler mange milliarder i subsidier til oljen, uten at det følger med en eneste forpliktelse til å skape nye, norske arbeidsplasser og komme i gang med nye, grønne oppgaver, fortsetter SV-toppen.

I midten av mai la regjeringen og fram en egen krisepakke til oljenæringen, med en rekke endringer i oljeskattregimet.

Skatteendringene regjeringen foreslo vil frigi 100 milliarder kroner mer til oljeinvesteringer, men bransjen vil ha mer. De vil ha lettelser også når det gjelder andre skatter og at endringene skal vare i mer enn to år.

For SV har høy friinntekt, uten andre omfattende krav vært umulig å gå med på.

– SV har forhandlet for å få til en løsning som trygger arbeidsplasser og utløser grønne investeringer. Vi burde brukt sjansen til å gi grønn og landbasert industri bedre rammevilkår og rigget om økonomien for framtiden. Men det er ikke der flertallet ligger. De andre partiene gjør nå en historisk feil ved blindt å kaste penger etter oljedirektørene. Det kan SV ikke være med på, sier Kaski.

Partiene på Stortinget har frist torsdag til å lande en enighet om støttepakken, som omhandler endringer i oljeskattregimet. Det er nå Ap, Sp, Frp, Høyre, KrF og Venstre som fortsatt sitter rundt forhandlingbordet.

12. juni behandler Stortinget pakka.