STO FREM: Jennies familie har fått svært mange tilbakemeldinger etter at de fortalte om at Jennies selvmord. Fra venstre: Frode Norman Borgersen, Emilie Mayer Borgersen og Ida Mayer Borgersen. .
STO FREM: Jennies familie har fått svært mange tilbakemeldinger etter at de fortalte om at Jennies selvmord. Fra venstre: Frode Norman Borgersen, Emilie Mayer Borgersen og Ida Mayer Borgersen. . Foto: Daniel Sannum Lauten

- Vi har fått enorm støtte fra mange mennesker

Familien til Jennie (13), som tok sitt eget liv, har fått en strøm av støtteerklæringer.

Det er svært sjeldent barn under 14 år tar livet sitt i Norge. Mandag fortalte TV 2 historien om Jennie (13), som tok sitt eget liv samme dag hun skulle fått hjelp i psykiatrien. Helseminister Bent Høie (H) uttrykte støtte og medfølelse med familien.

Saken har ført til stort engasjement i sosiale medier.

– Vi har fått enorm støtte fra mange mennesker. Vi har fått så mange tilbakemeldinger. Det er mange som kjenner seg igjen i det å måtte vente på hjelp, sier Jennies pappa, Frode Norman Borgersen til TV 2.

«Barn skal ikke ha det slik»

Støtteerklæringene har strømmet inn til familien på SMS, telefon og Facebook. «Dette er så vondt, beundrer familien som går ut med dette for og sette søkelyset på at hjelpen må komme raskt», skriver en.

Trenger du noen å snakke med?

  • Mental Helses hjelpetelefon: 116 123 (døgnåpent), sidetmedord.no
  • Kirkens SOS: 22 40 00 40 (døgnåpent), soschat.no
  • Kors på Halsen sin chattetjeneste
  • Leve Landsforeningen for etterlatte ved selvmord: Tar imot henvendelser på e-post: post@leve.no eller telefon 22 36 17 00 (hverdager 9-15)

«Det er så hjerteskjærende! Barn skal ikke ha det slik. Hjelp må være klar ASAP», skriver en annen.m

Under saken er det markert hundrevis av emojis med knuste hjerter og tårer. Mange uttrykker også at de har mistet noen nære i selvmord, og at det tar for lang tid å få hjelp.

– Vi har et lite håp om at det kan bli en bedring og ikke bare tomme ord. Unge må få hjelp der og da, sier Jennies pappa.

MINNET: Jennies grav er pyntet med kongler og bamser.
MINNET: Jennies grav er pyntet med kongler og bamser. Foto: Ditlev Eidsmo

– Fra legevakten må de få hjelp videre rett til psykolog og videre oppfølging på en avdeling som ikke venter, men gir neste avtale med en gang, sier Norman Borgersen.

Grillet i skogen

Jennies familie var spent før saken skulle publiseres, og brukte mandagen til tur i skogen, hvor de grillet og var sammen.

Emilie sliter med å forstå det som har skjedd, og det er vanskelig å bearbeide tapet av lillesøsteren. Hun får profesjonell hjelp hos en fast behandler hos BUP Hønefoss. I pinsen var Emilie med sammen med venner og badet.

Familien håper at de kan bidra til økt åpenhet og forståelse rundt behandling og selvmord.

– Det er tabu å prate om dette, men viktig. Vi har fått mye støtte for at vi fortalte, sier Borgersen.