FUNNET DREPT: Den 55 år gamle kvinnen ble funnet drept i sitt eget hjem på Sotra lørdag kveld. Foto: Marit Hommedal
FUNNET DREPT: Den 55 år gamle kvinnen ble funnet drept i sitt eget hjem på Sotra lørdag kveld. Foto: Marit Hommedal

Vil vurdere tilregneligheten av drapssiktet mann i 20-årene

Forsvareren til mannen i 20-årene som er siktet for å ha drept moren sin på Sotra, sier at politiet vil be om å få vurdert tilregneligheten til klienten hans.

Mannens forsvarer, Jørgen Riple, bekrefter overfor TV 2 at politiet har bedt om at siktedes tilregnelighet blir vurdert.

– Min klient er klar over at politiet har bedt om en slik vurdering. Det er helt vanlig i en slik sak, sier Riple til TV 2.

Det var klokken 20.37 lørdag kveld at politiet fikk melding fra vitner på stedet om at en kvinne var funnet død i en bolig på Sotra. Kort tid etterpå ble sønnen pågrepet på en annen adresse og siktet for drap.

Mannen nekter for å ha drept moren. Tidligere mandag ble han varetektsfengslet i fire uker. De to første ukene av fengslingen i full isolasjon.

Ba om hjelp fra kamerater

Vedkommende som varslet politiet var 20 år gamle Trygve Vaage. Den nå drapssiktede mannen i 20-årene skal ha fortalt en annen kompis at han hadde drept moren, og at han trengte hjelp til å gjemme liket.

Vaage fikk dette fortalt av kompisen, og til TV 2 forteller han at de umiddelbart tok dette på alvor, og at de dro til huset på Sotra.

Fant kvinnen død

Kompisene banket på døren, men da ingen åpnet bestemte de seg for å gå inn.

– Jeg gikk fra rom til rom, og til slutt fant jeg henne død på soverommet, sier Vaage til Bergens Tidende.

Kompisene Tryge Vaage og Adrian Solsvik sier videre til TV 2 at de i en årrekke har hatt et nært forhold til den nå drapssiktede kompisen og hans mor.

Kompisene sier det er vanskelig å ta innover seg det som har skjedd.

– Det har ikke helt gått opp for oss enda. Det er litt uvirkelig, sier Solsvik.