ILLUSTRASJONSFOTO: I den australske rugbyligaen kan supportere betale for å få opp bilder av seg selv på tribunen.
ILLUSTRASJONSFOTO: I den australske rugbyligaen kan supportere betale for å få opp bilder av seg selv på tribunen. Foto: Loren Elliott

Supportertiltak under lupen etter bilde av seriemorder

Bildet av en britisk seriemorder kom seg gjennom systemet.

Forrige uke startet den australske rugbyligaen opp igjen etter koronapausen. Supporterne har, mot en gitt sum, kunnet sende inn bilder av seg selv som er blitt hengt opp på tribunene.

Ifølge SBS News er det et system som skal forhindre at supportere misbruker muligheten. Blant annet skal bilder av australske kjendiser ha blitt avvist. Men kjente personer fra andre land har tilsynelatende vært vanskeligere å fange opp.

Blant annet har bilder av sterkt kritiserte Dominic Cummings, den britiske statsministeren Boris Johnsons rådgiver, gått rundene i sosiale medier. Mer uheldig var det imidlertid da systemet ikke fanget opp et bilde av Harold Shipman – en engelsk lege som ble kjent skyldig i 2000 for å ha drept 15 pasienter.

Den australske rugbyligaen varsler at de vil se nærmere på utvelgelsen av bilder til tribunene.

– Denne helgen var en test, og det var utformet for å kunne utelukke problemer, sier en talsperson til SBS News.

I helgen har dessuten Matty Johns, en TV-vert, måttet beklage en sketsj om tribuneordningen til den australske rugbyligaen. Der hadde Adolf Hitler blitt redigert inn blant supporterne.

– Det var fullstendig upassende. Jeg vet at Fox Sports har beklaget, men jeg har behov for personlig å unnskylde, sa Johns, ifølge The Guardian.