Lykkelig Jarstein øyner europacupspill

Med Rune Almenning Jarstein mellom stengene har Hertha Berlin sanket poeng den siste tiden. Nå håper nordmannen at laget kan kvalifisere seg til europaligaen.

Øverst ser du Jarsteins flotte redning mot Augsburg

Bruno Labbadia er kommet inn som trener, og Hertha har vært i forrykende form den siste tiden. Laget står med ti av tolv mulige poeng etter at tysk fotball ble restartet 16. mai.

Etter lørdagens 2-0-seier over Augsburg har hovedstadslaget kun fire poeng opp til Wolfsburg på 6.-plassen, som gir europaligakvalifisering kommende sesong.

– Det ser bedre ut enn for to uker siden. Vi konsentrerer oss om én kamp av gangen. Vi er veldig fornøyde med den nye treneren og tankene hans. Kun fire poeng – det er mulig, sa Jarstein etter kampen, ifølge Augsburger Allgemeine.

Den norske sisteskansen står med tre «rene bur» på de fire siste kampene. Men i kampen før Augsburg-oppgjøret sto 35-åringen for en tabbe som ga RB Leipzig 2-1-ledelse i en kamp som endte 2-2, noe han ble kritisert for i pressen.

– Jeg har ikke lest eller hørt noe. Jeg var fornøyd med prestasjonen min i Leipzig, og jeg er fornøyd med prestasjonen min i dag. Jeg er veldig lykkelig, sa Jarstein etter lørdagens seier.

Forrige gang Hertha spilte europacup, var i 2017/18-sesongen. Da endte klubben sist i sin gruppe i europaligaen.

(©NTB)