UFORDELAKTIG: Det mener Barcelona-trener Quique Setíen om de nye reglene.
UFORDELAKTIG: Det mener Barcelona-trener Quique Setíen om de nye reglene. Foto: Miguel Ruiz

Treneren mener regelendring ødelegger for Barcelonas stil

Quique Setién tror hans lag kan bli skadelidende av den nye regelen.

Etter koronapausen har Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) gitt midlertidig tillatelse til å bytte hele fem spillere i løpet av én kamp.

Barcelona-trener Quique Setién, som erstattet Ernesto Valverde tidligere i sesongen, mener regelendringen er ufordelaktig for Barcelonas tålmodige spillestil, der katalanerne sliter ut motstanderen ved å trille mye ball.

– Jeg tror det kommer til å ødelegge vår måte å spille på . Vi vet at vi avgjør mange kamper i sluttminuttene. Gir du motstanderen muligheten til å sette inn uthvilte spillere på tampen, vil de ikke bli svekket på grunn av slitne spillere, sier Barcelona-treneren i en videokonferanse med fotballkretsen i Las Palmas, gjengitt av As.

Men Setién ser også noen fordeler.

– Det kan også forsterke oss noen ganger. Dette er ukjent for oss, så vi får se hvordan det går, sier han.

Bundesliga var den første av de store ligaene i Europa til å starte opp for tre uker siden. Også her er det tillatt med fem bytter, men kun på tre forskjellige tidspunkt. I Spania starter fotballen opp igjen fra 11. juni.

Mandag kan La Liga-spillerne igjen trene forholdsvis normalt.

– Vi trodde vi skulle få litt mer tid til å jobbe sammen i gruppe, men det blir ikke sånn. Vi skulle gjerne hatt mer tid. Jeg håper ikke det blir mange skader og at det blir mindre skadelig enn vi frykter, sier Quique Setién.

Barcelona topper La Liga to poeng foran Real Madrid. Serielederne restarter sesongen borte mot Mallorca lørdag 13. juni.