George Floyd døde etter en arrestasjon.
George Floyd døde etter en arrestasjon. Foto: Privat

Floyds bror: – Trump ville ikke høre hva jeg hadde å si

Broren til avdøde George Floyd forteller at samtalen hans med Donald Trump var av det korte slaget.

Det er i et intervju med MSNBC broren Philonise forteller om samtalen med presidenten.

– Det gikk så fort. Han ga meg ikke muligheten til å snakke. Det var vanskelig. Jeg forsøkte å snakke med han, men han fortsatte å avbryte med meg. Det virket som han ikke ville høre hva jeg hadde å si, sier Philonise Floyd.

President Trump fortalte fredag at han hadde snakket med familien.

– Jeg vil uttrykke nasjonens dypeste kondolanser og hjertefølte sympati med familien til George Floyd. Jeg snakket med familiemedlemmer av han. Flotte mennesker, sa Trump ifølge CNN.

Philonise Floyd kaller drapet på broren «en lynsjing midt på lyse dagen», og mener politimannen Derek Chauvin bør siktes for overlagt drap, og ikke uaktsomt drap slik han er nå.

Han gjentok budskapet om at de tre andre politimennene bør arresteres og siktes, og sa at alle fire bør risikere dødsstraff.

– Han var ikke en person for dem, han var avskum, han var ingenting. Jeg trenger ikke dem på gata for å drepe flere, sier broren til den avdøde.

Philonise Floyd har også snakket med tidligere visepresident, og demokratenes antatte presidentkandidat Joe Biden.

– Jeg ba visepresident Biden, jeg har aldri behøvd å trygle en mann før, men jeg spurte ham om han kunne være så snill og sørge for rettferdighet for broren min.

– Jeg vil ikke se han på en t-skjorte sånn som de andre. Ingen fortjener det. Svarte fortjener ikke det. Vi er døende alle sammen, fortsatte Philonise.

Stoler ikke på politiet

I den offisielle foreløpige obduksjonsrapporten som er utarbeidet av delstatsmyndighetene i Minnesota kommer det frem at George Floyd ikke døde av kvelning alene.

Ifølge rapporten, som er delt av flere amerikanske medier, skal Floyd også ha hatt underliggende hjerteproblemer og vært påvirket av rusmidler.

Den sannsynlige årsaken til at Floyd døde mener de derfor er en kombinasjon av disse tre faktorene.

Floyds etterlatte avviser at dette stemmer og sier at Floyd ikke har noen underliggende helseproblemer.

Familiens advokat Ben Crump sier Floyds etterlatte ikke stoler på «noe som kommer fra Minneapolis-politiet».

Familien har engasjert en uavhengig patolog for å få utført en ny obduksjon.