Schalke's US midfielder Weston McKennie wears an armband reading
Schalke's US midfielder Weston McKennie (1st-R) wears an armband reading
Weston McKennie mer armbindet undet Schalkes kamp mot Werder Bremen.

Bundesliga-spiller med George Floyd-armbind: – Må stå opp for det vi tror på

Bundesliga-klubben Schalke og deres amerikanske spiller Weston McKennie markerte støtte til avdøde George Floyd. Dødsfallet har ført til opptøyer i USA.

Det er opptøyer i flere amerikanske byer etter at den 46 år gamle afroamerikaneren George Floyd døde etter at han ble arrestert og politimannen Derek Cauvin presset kneet sitt mot halsen hans i over åtte minutter – selv om Floyd klaget over at han ikke fikk puste. Tre andre politimenn var også involvert i arrestasjonen.

Hele hendelsen ble filmet, og dødsfallet ble gnisten som igjen fikk fyr på rasismedebatten i USA. Chauvin er arrestert og siktet for drap.

I ettertid har en rekke profiler innen kultur, samfunnsliv, politikken og idretten markert sitt standpunkt med hashtaggen «Justice for George».

Også i Europa er det stor interesse for saken. Den svarte fotballstjernen Kylian Mbappé er blant dem som har tvitret sin støtte til Floyd.

Under kampene i Bundesliga lørdag tok Schalke sitt standpunkt. Det tyske storlaget, som er inne i en solid formsvikt, har 21 år gamle Weston McKennie – en midtbanespiller fra Texas – i sine rekker.

Han startet i 0-1-tapet for Werder Bremen og spilte kampen med et armbind der det stod «Justice for George».

Etterpå tvitret Schalke et bilde av McKennie og brukte hashtaggen.

– Å kunne bruke plattformen min til å bringe oppmerksomhet til et problem som har vart for lenge, føles godt! Vi må stå opp for det vi tror på, og jeg mener det er på tide vi blir hørt, skrev McKennie på sine kontoer på Twitter og Instagram.