PSG-KLAR: Neymar og Mauro Icardi skal fortsette å spille sammen i Paris Saint-Germain.
PSG-KLAR: Neymar og Mauro Icardi skal fortsette å spille sammen i Paris Saint-Germain. Foto: Franck Fife / AFP

PSG kjøper Icardi

Mauro Icardi (27) er klar for Paris Saint-Germain på permanent basis.

Klubbene bekrefter at Mauro Icardi har meldt permanent overgang fra Inter til Paris Saint-Germain.

PSG lånte den argentinske stjernespissen hele denne sesongen. Nå har Icardi signert en kontrakt som strekker seg frem til sommeren 2024.

Icardi står med 20 mål på 31 kamper i alle turneringer. Ligue 1 er avsluttet på grunn av koronaviruset og PSG er kronet til vinner, men hovedstadslaget rakk å ta seg til kvartfinalen i Champions League. Den gjeveste europacupen skal etter planen spilles ferdig i august.

Ifølge den franske sportsavisen L'Équipe får Inter snaut 650 millioner kroner, inkludert bonuser, for Icardi. Da klubbene ble enige om en låneavtale i fjor sommer, ble det inkludert en opsjon på kjøp for 755 millioner kroner, men kronakrisen har presset ned prisen.

Italienske Gazzetta dello Sport skriver at PSG må betale Inter drøyt 160 millioner kroner dersom de senere selger Icardi til en Serie A-klubb. Det er Inters forsøk på å hindre at Juventus slår kloen i stjernespissen.

Mauro Icardi gikk fra Sampdoria til Inter i 2013. Han var tidligere en del av ungdomsakademiet til Barcelona. Han har etter hvert blitt vel så kjent for sitt forhold til Wanda Nara, som er spillerens kone og agent. Icardi rappet Nara fra sin tidligere lagkamerat Maxi López.