GJENÅPNER: Santorini er en populær turistøy, men har vært så å si uten besøkende på grunn av koronapandemien.
GJENÅPNER: Santorini er en populær turistøy, men har vært så å si uten besøkende på grunn av koronapandemien. Foto: Dimitris Lambropoulos/AFP

Hellas åpner for turister fra Norge

Turister fra Norge og 28 andre land kan fra 15. juni reise på ferie til Hellas.

Reisende kan ankomme Hellas med direktefly til Aten eller via den nordgreske byen Thessaloniki, opplyste det greske turisdepartementet.

Landene på listen er Albania, Australia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Israel, Japan, Kina, Kroatia, Kypros, Latvia, Latvia, Libanon, Malta, Montenegro, New Zealand, Nord-Makedonia, Norge, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sveits, Sør-Korea, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

Flere land skal legges til listen 1. juli.

Greske myndigheter stengte ned store deler av landet i en tidlig fase av koronapandemien. Hellas har kun 2.900 bekreftede tilfeller av koronasmitte og 175 koronarelaterte dødsfall.

Turisme utgjør rundt 20 prosent av gresk økonomi, og landets myndigheter har vært opptatt av å gjenåpne landets turistsektor.

Fredag holdt statsminister Erna Solberg en pressekonferanse der hun opplyste om reiseråd. Da ble det klart at det åpnet for reiser mellom Danmark og Norge.

Reiserådet fra UD om å unngå alle reiser som ikke er strengt nødvendige, gjelder foreløpig for alle andre land enn Danmark.